Велинград - online - С хоро и песни банята в Чепино отново отвори врати 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С хоро и песни банята в Чепино отново отвори врати
Публикувано 2012-07-24 09:33:13 от темпо

От лятото на 2010 г. баните в кв. Чепино бяха затворени и не изпълняваха основното си предназначение - да приемат хора, дошли да се къпят или да се лекуват. Около 2 години по различни обективни и субективни причини затворените бани само създаваха напрежение и недоволство сред жителите на квартала и гостите на града.

След развалянето на концесионния договор в края на 2011 г. общината се зае с намерението да ремонтира баните и те отново да заработят. Първо бе поискано разрешение от Басейнова дирекция - Пловдив за ползване на минералната вода от каптажа. В края на май т.г. разрешението бе факт, но все още баните не можеха да се пуснат в експлоатация заради някои изисквания на Басейнова дирекция и належащия неотложен ремонт. Бяха монтирани водомери за отчет на използваната вода, поставени са няколко водопроводни байпаса, извърши се и подмяна на остарели и вече амортизирани тръби.
В крайна сметка на 19 юли 2012 г. се случи отдавна чаканото събитие - една от двете бани в кв. Чепино, известна още като Мъжката баня, както и отделението с вани към нея, тържествено бяха открити за ползване след близо двегодишно прекъсване.
На откриването присъстваха кметът Иван Лебанов, зам.-кметовете Г. Янчев и М. Джамбаз, много граждани. Тържеството започна с водосвет, отслужен от отец Ангел от храм “Св. Георги Победоносец”. Свещеникът благодари на кмета и на всички, които са допринесли банята отново да заработи. Той направи и предложение да се търси вариант за осигуряване на градски автобус до банята в подходящо време за улеснение на посетителите.
Юлиана Ковачева, управител на ОП “Спортни имоти и пазари”, което ще стопанисва баните, изрази надеждата си, че осветената вода ще пречиства не само телата, но и душите на хората. В своето обръщение кметът Иван Лебанов припомни. че общината ще продължи своята социална политика и ще бъдат осигурени два безплатни дни в седмицата за пенсионерите, по един за мъже и жени. Безплатно ще ползват банята и децата до 12 г. Кметът обеща, че в най-скоро време ще се предприемат действия за ремонтиране на пътя, който води към баните.
Тържеството продължи с изпълнения на мъжката певческа група към фолклорен ансамбъл “Чепино”, като под звуците на народните песни се изви кръшно хоро.
В работното време на банята е предвидено в дните понеделник, сряда и петък да бъде мъжка, а във вторник, четвъртък и събота - женска.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай