Велинград - online - След атентата в Бургас: Засилени мерки за сигурност в хотелите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

След атентата в Бургас: Засилени мерки за сигурност в хотелите
Публикувано 2012-07-24 09:34:11 от темпо

Говорителят на РДВР - Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи за в. “Темпо” какви мерки са предприети във Велинград след дръзкия атентат на летището в Бургас на 18 юли 2012 г., при който бе взривен автобус с израелски туристи и загинаха 7 човека.
Служители на РПУ - Велинград са посетили хотелите, в които има настанени чужди граждани, в това число и от Израел.
На собствениците на хотелите и на техните управители е препоръчано да засилят мерките за сигурност и да увеличат своята бдителност по отношение на съмнителни хора, багажи или превозни средства. Със служителите на частните охранителни фирми са проведени инструктажи за специални мерки за увеличаване на сигурността. Допълнително е осигурено засилено полицейско присъствие около хотелите, в които има чуждестранни граждани. Предприетите мерки и проверки не са установили присъствието на съмнителни лица в хотелите или в зоните около тях във Велинград.
В същото време от Националния съвет по туризъм (НСТ) към министъра на икономиката, енергетиката и туризма разпространиха изявление, в което се изразяват най-искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите туристи и съпричастност към ранените в тези най-тежки за тях часове. По-нататък се казва, че “подобни страшни инциденти, които все повече нарастват в Европа и света, няма да повлияят на известността и привлекателността на страната, която привлича десетилетия наред милиони чуждестранни туристи, включително и от Израел.” В заключение от НСТ заявяват, България като член на Европейския съюз трябва да докаже на първо място грижата си за сигурността и здравето на туристите, както и за своя имидж на традиционно спокойна и предпочитана туристическа дестинация. Към декларацията се присъединиха БХРА и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола