Велинград - online - Колко любов сме дали на хората 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Колко любов сме дали на хората
Публикувано 2012-07-31 08:58:10 от темпо

На шестия рожден ден на Центъра за работа с хора с увреждания “Св. великомъченица Неделя” в Ракитово неговата ръководителка г-жа Мария Балабанова припомни думите на мъдреца Свами Шивамурти: “В крайна сметка няма да бъдем запитани колко велики неща сме казали или колко велики дела сме извършили, а колко любов сме дали на хората”. Едва ли тя и хората, за които центърът е втори дом, са предполагали, че ще намерят потвърждение на мъдрите думи в лицето на общинския кмет Любомир Петков. Със собствени средства той им подари екскурзия до Асеновград и Бачковския манастир като знак на почит към своя баща инвалид и най-вече като знак на съпричастност към проблемите на хората.

В екскурзията участваха около 80 човека - персонал и потребители на центъра. Ето какво разказват те след вълнуващото пътуване и новите преживявания в благодарственото си писмо до г-н Любомир Петков:
Уважаеми г-н Петков,
Добротата извира от човешката душа. Истинската човечност е присъща само на хора с големи сърца, които правят добро не за да се показват, а просто защото така диктува сърцето им. Искаме да изкажем нашата най-сърдечна благодарност към вас. Благодарим ви, че ни дарихте един прекрасен ден, в който се откъснахме от ежедневните грижи и проблеми.
Посетихме Бачковския манастир, където се заредихме с душевен мир и спокойствие. В Асеновград имахме възможността да видим Палеонтологичния музей, който е един от най-интересните и уникални в България. Много от нас никога няма да забравят макета на огромното животно Динотериум, живяло преди повече от 5 милиона години. С удоволствие изслушахме разказа на един невероятен и буден за науката човек - Димитър Ковачев.
Г-н Петков, още веднъж благодарим за благородството и добрината, които проявихте към нас - хората с увреждания и че сте отзивчив към нашите проблеми и винаги, когато потърсим вашата помощ, намираме решение. Пожелаваме ви много здраве и успехи в трудното и отговорно поприще, което сте поели.
От потребителите и колектива на ЦРСИХУ “Св. вмчца Неделя” Ракитово

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води