Велинград - online - Втора информационна среща за енергийно обновяване на домовете 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Втора информационна среща за енергийно обновяване на домовете
Публикувано 2012-07-31 09:10:31 от темпо

В голямата зала на община Велинград на 27 юли се проведе втората среща (първата беше на 23 май т.г.) с домоуправители на жилищни блокове и с граждани, които живеят в многофамилни жилищни сгради. В присъствието на точно 11 души отново бе припомнена същността на проекта “Енергийно обновяване на българските домове” по схема “Подкрепа за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” към Оперативна програма “Регионално развитие.

В своето изложение проектните мениджъри, отговарящи за населените места в Южен централен район, призоваха собствениците да бъдат по-активни и да се подготвят за кандидатстване по програмата. Оказа се, че във Велинград има регистрирани 36 общи събрания на собственици по Закона за етажната собственост (ЗЕС), но няма нито едно регистрирано сдружение като юридическо лице. А само такова сдружение с пълното съгласие на всички собственици може да кандидатства по проекта. Другите изисквания се отнасят до това, че сградата трябва да е поне на три етажа и да има най-малко шест жилища в нея. Освен това трябва да е построена преди 1996 г.
На срещата имаше и представител на Корпоративна търговска банка, която е спечелила обществена поръчка за финансово обслужване на проекта. Бе обяснена процедурата за получаване на кредити от тези собственици, които не разполагат с необходимите средства за ремонтите. Държавата поема 50% от разходите за всички строително-монтажни дейности, а останалата сума се поема от собствениците. Напълно безплатно за кандидатите е техническото обслужване на сградите, изработването на технически паспорт и индикативния бюджет за крайната цена на ремонта. Повече информация за проекта може да се получи от инж. Станимир Живков, еколог на общината.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води