Велинград - online - 50% ръст на разходите за ел. енергия от ВЕИ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

50% ръст на разходите за ел. енергия от ВЕИ
Публикувано 2012-07-31 09:36:51 от темпо

“ЕVN България” отчете направените инвестиции в област Пазарджик за периода от януари до юни 2012 г. Новоизградените и ремонтираните електропроводи и кабели в областта са с обща дължина 31,8 км.
“EVN България Електроразпределение” е инвестирало 3 млн. лв. за подобряване качеството и сигурността на електрозахранване в област Пазарджик. Почти 1 млн. лв. от средствата са вложени в района на гр. Пазарджик.

Реализираните проекти включват изградени нови и ремонтирани над 17 600 метра кабелни линии, повече от 14 160 метра въздушни линии и 4 нови трафопоста и възлови станции. Сред реализираните вече проекти в региона са трафопост и прилежаща мрежа в Костандово за над 132 000 лв. и монтаж на нови ел.табла в част от Велинград за над 112 000 лв.
Във връзка с широката обществена дискусия относно инсталираните мощности от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) и тяхното производство, “EVN България” информира, че на територията на дружеството в Югоизточна България към 1 юли 2012 г. има присъединени общо 552 мегавата възобновяеми източници на 883 производители. Новоприсъединените мощности бележат значителен ръст от 228% спрямо съществуващите мощности към 1 януари 2012 г. Произведената за юни електроенергия от тези възобновяеми източници само на територията на “EVN България” е 61 559 MWh мегаватчаса на стойност 26 милиона лева. Поради значителния брой договори за присъединяване през юни 2012 г. и задължението за изкупуване на енергията “EVN България” очаква с над 50% увеличаване на разходите за закупуване на енергията от ВЕИ през този месец, като делът на енергията от фотоволтаични централи е над 90%.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай