Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 31.07.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 31.07.12
Публикувано 2012-07-31 09:57:27 от темпо

ОТТЕГЛЕНИ Не се проведе насрочената за 25 юли извънредна сесия, на която съветниците трябваше да се произнесат по 3 върнати от кмета решения за обезщетения със земи от общинския поземлен фонд. В последния момент кметът оттегли точките и сесия нямаше. За редовната сесия на 26 юли съветникът Реджеп Ходжов внесе точка с искане на хотел “Рич” за разширение на паркинга по ул. “Евлоги Георгиев”. На самата сесия г-н Ходжов оттегли точката и тя не влезе в дневния ред.


ПИТАНИЯ Кметът Иван Лебанов отговори на поредица от питания на съветниците от ГЕРБ. Сред дискутираните теми бяха извършеното от общината плащане по проекта за парковете с пари от банковия кредит, с което съветниците не са съгласни; приходите от сергиите в пешеходната зона, които засега са едва 1900 лева и кметът съобщи, че е засилен контролът за ползваните от търговците площи и заплащането на наемите; асфалтирането, което от ГЕРБ искат за по-евтино да се прави от строителната бригада на общината, но според кметът бригадата е от 5 човека плюс 5 сезонни и не може да асфалтира качествено. Стана ясно, че все още от ЕНП не са получили по официален път искания договор с “Еко-Титан”, който бе обявен на сайта на общината.

ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ За да изпълнят новите разпоредби на Закона за държавния служител, съветниците си гласуваха по-ниски от досегашните възнаграждения. Заплатата на председателя на местния парламент става 90% от кметската, а не като досега 100%. Заплатите на съветниците падат наполовина и вече ще са 30% от средната заплата на администрацията.

ДРУЖЕСТВА По препоръка в одитния доклад на Сметната палата бе сформирана комисия, която ще изготви правен и финансово-икономически анализ на всяко от търговските дружества с общинско участие. В нея ще участват експерти юристи и икономисти, а председател ще е заместник-кмет. Комисията има срок да представи анализите до сесията през октомври.

ОДЗ “ФАНТАЗИЯ” Eдна от двете яслени групи в детска градина “Фантазия” бе преобразувана в целодневна. Пред комисията по образование директорката Мая Ямакова поясни, че яслената група има по-ниска месечна натовареност, а молбите за деца над 3 години са доста над максимума и това налага преобразуването.

МАЛОМЕРНИ Съветниците одобриха маломерните паралелки, за които общината ще осигури допълнително финансиране през учебната 2012/2013 година. В Света Петка ще има една маломерна паралелка, в Пашово и Грашево - по 5. Маломерни паралелки за девети клас бяха гласувани по молби на директорите и в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград и СОУ “М. Драгинов” в Драгиново.

ПУДООС Съветниците упълномощиха кмета да подпише запис на заповед, с който да гарантира безлихвен заем от ПУДООС. Общината кандидатства за средства за ремонт на водопровода за питейна вода и канализацията по ул. “Юндола” и “Ал. Стамболийски”.

ГАЗ Местният парламент даде съгласие за учредяване на сервитут върху имоти общинска собственост - мери и земеделски земи, през които ще премине подземният разпределителен газопровод на “Ситигаз България”. Имотите са 22 и са извън урбанизираната територия.

ПОКРИВИ Благоевградската фирма “Емстрой Енерджи” е направила инвестиционно предложение за партньорство с общината. Фирмата изгражда слънчеви електроцентрали и иска да ползва покривите на общинските сгради (училища, болници, спортни зали, община и др.) за инсталиране на конструкции. Общинският съвет упълномощи кмета за провеждане на конкурс във връзка с предложението.

МИГ Най-после бе определен представиле на община Велинград в Местната инициативна група “МИГ - Белово, Септември, Велинград”. Общината ще се представлява от кмета Иван Лебанов, а в негово отсъствие от съветника Йордан Аршинков.

ДЪЛГ Съветниците не приеха исканото от ОА изменение на описа на фактури, които ще се разплащат със средства от тегления от общината кредит.

ПРОГРАМА По тока 34 от дневния ред трябваше да бъдат разгледани отчети за събираемостта на местните данъци и такси и за изпълнението на бюджета за първото полугодие, както и информация за водените от общината съдебни дела. От ОА обаче не входираха нужните марениали, което бе определено от председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова като несериозен подход към сериозни проблеми. Тя апелира на следващата сесия материалите да бъдат предоставени, защото в противен случай се игнорират контролните функции на Общинския съвет.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола