Велинград - online - Едва 10 “за” павилиони без наем 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Едва 10 “за” павилиони без наем
Публикувано 2012-07-31 09:58:17 от темпо

На 26 юли Общинският съвет разгледа внесеното от кмета Иван Лебанов предложение за изграждане на автобусни спирки и поставяне на 20 павилиона до 24 кв.м. на възлови търговски места във Велинград, които общината да даде за 10 години на “Булгартабак-Трейдинг”. Предложението скандализира доста от местните наематели на общински места, защото включваше условие фирмата да не плаща наем, а в същото време да има право да получава средства от реклами върху павилионите.

Въпреки настояванията на съветниците ОА не внесе схема, от която да е видно къде точно ще бъдат поставени въпросните 20 павилиона и каква ще е общата им визия. При обсъждането от ГЕРБ се обявиха против предложението. Йордан Аршинков изтъкна, че във Велинград не се е случвало общината да разрешава поставяне на павилиони без да се плаща наем. “Хем без наем, хем с реклама, хем незнайно къде”, въпротиви се съветникът. Дияна Кехайова изради опасения, че предишното предложение беше за инвестиции от 100 000 лева при 12 павилиона, а сега се искат 20 павилиона, но инвестициите намаляват до 80 000 лева. Според нея това значи компромис с качеството на бъдещите автобусни спирки.
Костадин Шулев от БСП обяви, че за тях е притеснителен срокът от 10 години и предложи да бъде намален на 5 години. Последва гласуване, с което 5-годишният срок не бе приет.
Единествено Бельо Мандраджиев от ДПС се опита да защити предложението, казвайки, че много общини са направили “тази схема” и са доволни.
“За” спорните павилиони гласуваха съветниците от ДПС, Екатерина Каферинова и Тодор Ушев, ГЕРБ и ЕНП бяха “против”, а БСП “въздържал се”. Предложението не бе прието и според правилника на местния парламент не може да бъде разглеждано отново в следващите 6 месеца.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води