Велинград - online - Съветниците защитиха запазването на дирекция “Европейски проекти” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците защитиха запазването на дирекция “Европейски проекти”
Публикувано 2012-07-31 09:58:56 от темпо

Кметът Иван Лебанов предложи за гласуване в Общинския съвет промени в структурата на Общинска администрация (ОА). Те се налагат заради новото изискване на Министерството на финансите за намаляване броя на ръководните длъжности. За община Велинград този брой трябва от 20 да стане 15, като за целта е необходимо част от съществуващите дирекции да станат отдели.

Още в комисиите пролича, че болшинството съветници имат резерви към често предлаганите промени в ОА. Най-много спорове предизвика преобразуването на дирекция “Европейски проекти”, която се слива с “Инвестиции, строителство и инфраструктура”. Нейната директорка Радка Русева участва в работата на комисиите и заяви, че обединяването с друго структурно звено не е удачно, тъй като работата по европейските проекти е експертна. Тя подчерта, че проектите не са само инфраструктури, има социални, образователни, културни, а през следващия програмен период Велинград е сред избраните 36 общини, които могат да разчитат на европейско финансиране и работата по проекти ще бъде още по-отговорна. Г-жа Русева предупреди, че големият проблем в община Велинград не е печеленото, а управлението на проектите и че всички те ще бъдат провалени, ако своевременно не се вземат мерки. Неколкократно тя заяви, че не се бори за себе си, а за това, което дирекцията и всички работещи в нея са постигнали.
На заседанието на Общинския съвет съветникът Али Мареков намекна за разчистване на лични сметки с промените в структурата, което предизвика кмета Лебанов да каже, че не си позволява да говори глупости. Кметът подчерта, че като отдел “Европейски проекти” ще запази самостоятелност и че се обединяват сродни дейности. Подкрепи го Екатерина Каферинова, която изтъкна, че не трябва на промените да се гледа като разчистване на лични сметки, защото всеки административен ръководител има много други варианти, ако реши да понижи или освободи служител.
Председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова постави проблема на принципна основа и попита кои са приоритетите на общината, след като се предлагат трансформации в дирекциите за местни приходи и европейски проекти - точно там, откъдето се чакат средства за общинската хазна.
На фона на ясно изразената липса на достатъчна подкрепа за промените кметът Иван Лебанов оттегли точката и засега остава старата структура на ОА.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води