Велинград - online - Новите местни такси - увеличени, но с по-малко 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Новите местни такси - увеличени, но с по-малко
Публикувано 2012-07-31 09:59:45 от темпо

В истинско изпитание за съветниците се превърна гласуването на измененията в Наредбата за местните такси. Те трябваше да гласуват текст по текст за всяка от промените и процедурата продължи близо 2 часа при високи температури и страхотен задух в голямата зала на общината.

Първоначално Йордан Аршинков предложи от името на ГЕРБ наредбата да се приеме в рамките на две четения, за да бъдат обмислени всички промени. Но предишната вечер комисията по икономика бе гледала наредбата цифра по цифра цели 4 часа и половина и нейните членове обявиха, че са стигнали до консенсус. Костадин Шулев предложи решенията на икономическата комисия да бъдат гласувани от Общински съвет, а за новата бюджетна година да бъде приета изцяло нова наредба. Последва половинчасов спор дали точката да се отложи, в който кметът и ОА защитиха тезата, че всяко забавяне е равносилно на загуби за общинския бюджет.
Гласуваните промени са много, а основната посока е увеличение, но с по-малко от първоначално предложеното от ОбА. Ето някои от новите такси:
* 30 лева месечно за детска градина - съветниците повишиха таксата от 25 на 30 лева, като тази сума ще важи до края на 2012 година. Много сериозен спор се разгоря в комисията по образование, където от ОА обявиха, че дневната калкулация за храната в детските градини за едно дете е 2.59 лева. Реджеп Ходжов пресметна, че ако храната на 1000 деца е 2500 лева дневно, то за 200 дни годишно е 500 000 лева. В същото време се подготвя обществена поръчка за доставка на храна за близо 780 000 лева и председателят на комисията по образование постави въпроса къде отива разликата от близо 300 000 лева. На комисията не присъстваше началник отдел “Образование, култура и вероизповедания” Нели Стефанова и не бяха представени поисканите по-рано от съветниците фактури за храна. Във вече ободрената такса от 30 лева месечно влизат всички разходи, така че родителите не би трябвало да доплащат други суми в градините. Таксата за предучилищните групи остава 5 лева месечно.
* погребалните услуги - таксите за голяма част от тези услуги се въвеждат за първи път, като стремежът на съветниците бе те да са минимално възможните. Решено бе, че за изкопаване на гроб ще се плаща 20 лева, за извозване на покойника от дома до гробищата - 5 лева, за ковчег и кръст - 35 лева. Единично гробно място до 15 години ще струва 12 лева, а за вечни времена - 60 лева. Таксата за семейно гробно място за 15 години става 25 лева, а за вечни времена - 110 лева.
* административните такси - поисканите от ОА по-високи размери на таксите са факт, но и тук съветниците гласуваха по-ниски цени. Например масово търсените удостоверения за наследници, идентичност на имена, семейно положение и т.н. вместо 7 ще струват 5 лева. По-сериозни са завишенията, свързани с издаването на скици за имоти, строителни книжа и т.н.
Новите такси ще влязат в сила след тяхното обнародване.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води