Велинград - online - По проекта за реклама на туристически дестинации: Шанс за “поправителен изпит” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

По проекта за реклама на туристически дестинации: Шанс за “поправителен изпит”
Публикувано 2012-08-07 10:05:10 от темпо

Преди месец от Оперативна програма “Регионално развитие” обявиха одобрените и отпаднали проекти на общини по схемата “Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристическа дестинация”. В списъка на одобрените общини са 28, които ще получат финансиране. Отпадналите на етап техническа и финансова оценка са 14 и сред тях, за съжаление, са проектите, в които се включиха общините Велинград и Ракитово.

За да участва, Велинград се обедини в общ туристически регион с Якоруда и Белово и трите общини заедно представиха проекта “Планината на живата вода”. Проектът е отхвърлен с поредица от аргументи: неясна обосновка, неясен туристически продукт, неясен капацитет и категоризация на настанителната база, грешна рекламна стратегия. Финансиращият орган ОП “Регионално развитие” поставя и въпрос за наличието на сходство между трите общини като природни дадености. Такова сходство по-скоро липсва, особено по отношение на предлаганите видове туризъм и нивото на тяхното развитие.
Община Ракитово кандидатства заедно с Пещера и Батак с проект, наречен “Родопска приказка”. Сред причините за неговото отхвърляне има и такава, че в анализа за търсенето на регионалния туристически продукт са включени дестинациите Велинград и Пампорово. Това обаче силно изкривява статистиката за броя на българските и чуждестранни туристи, посещаващи региона заради СПА и ски-туризъм. Трите общини Пащера, Батак и Ракитово обаче не могат да предложат база за тези видове туризъм.
Връщаме се към двата отпаднали проекта, тъй като в края на юли Оперативна програма “Регионално развитие” обяви втора възможност за кандидатстване по същата схема за реклама на туристически дестинации. Така Велинград и Ракитово получават шанс да огледат доста подробно изброените от финансиращия орган грешки, да преосмислят проектите си и да се явят на “поправителен изпит”. Крайният срок за новите идеи е 28 септември 2012 г.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай