Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.08.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.08.12
Публикувано 2012-08-07 10:13:46 от темпо

ПОРЪЧКА Само една фирма се яви на обявената от община Велинград обществена поръчка за доставка на строителни материали. На 31 юли комисията разгледа офертата на единствения кандидат “Шулев 68” - Велинград. Стойността на поръчката е 198 960 лева.


ЮНДОЛА Тази година традиционният събор на Юндола, който обичайно се провежда в средата на август, се отлага за следващия месец. Най-вероятно съборът ще е в почивните дни около 6 септември, а причината за преместването на датата е ремонт в кметство Юндола.

БАСЕЙН Закритият плувен басейн “Антон Митров” във Велинград няма да работи през август. До 15 септември спортното съоръжение е в профилактика.

ВОДИ Басейнова дирекция на Източно-Беломорски район отне разрешителните за ползване на минерални води на 3 фирми във Велинград. Причината е, че те не са упражнили правото си на водовземане в рамките на законовия едногодишен срок. Въпреки това фирмите дължат съответните такси по издадените им разрешителни.

СЪРНИЦА Двама бракониери от Сърница и Пазарджик бяха заловени на язовир “Доспат” след сигнал, подаден на телефон 112. В акцията са участвали полицаи и инспектори по ИАРА, който намерили и две бракониерски мрежи в местността “Просойките”.

ЕКОЛОГИЯ През изтеклия месец юли Регионалната инспекция по околната среда и водите и направила 96 проверки в 85 фирми в област Пазарджик. За нарушения на екологичното законодателство са санкционирани шивашка фабрика и автомивка във Велинград.

ОБЕЗЩЕТЕНИЕ Наследници на фамилия Поп Минков от Дорково ще получат обезщетение заради това, че техни земеделски земи са послужили за погасяване на държавен дълг по спогодбата между НРБ и Кралство Гърция през 1964 г. Министърът на земеделието издаде заповед, с която на наследниците е присъдено обезщетение за 93.100 дка.

КУРБАН Църквата “Успение Богородично” в кв. Лъджене започна да събира пари за курбана за храмовия празник. Той ще се чества на 15 август, Голяма Богородица.

ТУРНЕ Велинградският фолклорен ансамбъл “Здравче-венче” за трета година е на турне в Румъния. По покана на колегите си от Калараш “Здравче-венче” отново ще участва в тамошния международен фолклорен фестивал.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай