Велинград - online - Мяра за човечност 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мяра за човечност
Публикувано 2012-08-14 09:15:24 от темпо

16 деца от Банско и техните родители избраха Велинград и хотел “Холидей” за своето лятно зелено училище. Децата са с увреждания и разходите за техния престой се поемат от “Социално подпомагане” и Община Банско. За много от родителите шансът за няколко дни почивка е наистина светъл лъч в ежедневието, което преминава между стените на дома и в непрестанни грижи за децата. Техните разходи се поемат от родителската организация “Избор”, която за целта провежда няколко благотворителни събития в Банско и така набира средства.
Сдружението “Избор” е член на Българската асоциация за лица с интелектуални увреждания БАЛИЗ, поддържа приятелски контакти и с представителите на БАЛИЗ във Велинград начело с Елена Канлиева.
Повод за срещата ни с д-р Райна Глушкова, председател на сдружение “Избор” в Банско, е отношението на няколко от гостите на хотела, когато виждат в басейна децата с увреждания. Реакцията е все едно децата са прокажени, следват намеци, че им развалят почивката и искане до управата на хотела да се направи график за ползване на басейна, така че да не са заедно с децата. За чест на управата на хотела те не се поддават на натиска, не налагат никакви ограничения за децата с увреждания и техните родители. Факт е и това, че друга част от гостите на хотела реагират по коренно различен начин и техните деца са в басейна заедно с децата от Банско.
“От 20 години в България се опитваме да изкараме децата с увреждания на светло. Минали сме през много такива болки, но човек не моеж да притръпне и да не го заболи. Винаги се срещали и негативно, и позитивно отношение. За позитивното отношение благодарим на собствениците на хотела и лично на г-н Христо Тричков, който прояви европейското мислене, което се надяваме да виждаме все по-често в нашата страна. Знаем, че винаги ще има и хора, които гледат на нас негативно, но заради другите, които имат позитивно отношение, си заслужава да продължим борбата си”, казва д-р Глушкова.
Родителите благодарят специално и на целия персонал на хотел “Холидей” за проявеното голямо внимание, без да показват, че децата са с нещо по-различни. Тазгодишното им летуване във Велинград е за трета поредна година и се надяват да дойдат пак - с вяра в нашите лековити минерални води и с вяра, че добрите хора са повече.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай