Велинград - online - Една усмивка повече 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Една усмивка повече
Публикувано 2012-08-21 20:20:10 от темпо

Как се пишат приказки в реално време? В интернет можете да намерите отговор на този въпрос в блога dariusmivka. Той се списва от децата от Възпитателното училище интернат “Ангел Узунов” в Ракитово. Това е техният начин усмивките и гласовете им да стигнат до повече хора.

“За да стигнеш до възпитателно училище, означава, че си нарушил някои законови разпоредби. Но макар и правонарушители, децата са си деца и трябва да получат втори шанс за реализация в живота”, пише Свилен Топчиев - педседател на сдружение “Суткя”, но и учител в интерната и редактор на училищния вестник “Нашият глас”. Идеята за блога тръгва именно от училищния вестник, за който сме разказвали на страниците на “Темпо”. Помага и софийската фондация “Изкуството да живееш”, която подкрепя още много инициативи във ВУИ “Ангел Узунов”.
Искаме да бъдем максимално открити, обяснява г-н Топчиев. Училището-интернат често е посещавано от различни организации, сдружения, хора и всички са изненадани, след като с очите си видят как се учи и живее тук. За всеки от възпитаниците на ВУИ това е междинна спирка в очакване да се върнат в обществото. И когато всеки от тях получи възможността да разкаже и да бъде чут от другите, това е промяна, която дава оптимизъм, че имаш шанс наистина да намериш своето място в света извън интерната. Когато са избирали име за блога, обсъдили няколко, включително и това на училищния вестник “Нашият глас”. Решили да бъде dariusmivka, защото тук са събрани усмивките и гласовете на децата от ВУИ “А. Узунов”. Както и разказите им - за велопохода до язовир “Батак” с пастор Стефан и американеца Гейбриъл Силмен, за възстановяването на цветния кът заедно с г-жа Димова, за почистването на паметника в Ракитово с г-н Кюлюмов, за неочаквано вълнуващото посещение на мандолинния концерт в читалище “Будилник”, за екскурзията в зоологическата градина в столицата или за това как са станали свидетели на рекорда за Гинес с изпълнението на 333 гайди в НДК, за любимата игра на шахмат... Още няколко изречения от блога, който можете да посетите, за да има в деня ви една усмивка повече: “Мечтите са безплатни. Особено за децата това е истина, независимо от всичко, което ги заобикаля. И може би точно когато им е най-трудно, те започват повече да мечтаят и мечтите ги водят напред в живота”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола