Велинград - online - Вече 10 семейства се обучават за приемни родители 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Вече 10 семейства се обучават за приемни родители
Публикувано 2012-08-21 20:27:27 от темпо

Проект “И аз имам семейство”, който се осъществява чрез Агенция за социално подпомагане, е съфинансиран от Европейския социален фонд чрез оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Приемането на заявления по този проект в община Велинград стартира на 15 май 2012 г. До средата на август в офиса на администратора по проекта в община Велинград са приети и регистрирани общо 10 заявления с необходимите документи от кандидати за приемни родители. Първите 4 заявления са подадени в края на май и началото на юни от хора, желаещи да се обучават за професионални приемни семейства. Периодът на обучение е бил от 22 юни до 23 юли 2012 г. През юли са подадени 6 заявления от кандидати за приемни родители, 5 от които се обучават за професионални приемни семейства и 1 за доброволно приемно семейство, което означава, че това семейство не иска да получава заплата за отглеждането на детето, а само детските надбавки.
Всички кандидати, преминали успешно курса, получават удостоверение по приемна грижа - доброволна (базово обучение) и професионална (специализирано обучение), заверено от кмета на община Велинград. В момента екипът по приемна грижа в лицето на Елисавета Миланова и Марияна Кърпачева извършва оценка и обучение на втората група кандидати, като това ще продължи до 27 август 2012 г.
Предстои разглеждане на изготвените оценки на желаещите да станат приемни родители и на техните профили от Комисия по приемна грижа, която ще утвърди или отхвърли предложените приемни семейства. Броят и възрастта на децата, които ще бъдат дадени за отглеждане и грижи в приемните семейства, ще се определи в по-късен етап.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай