Велинград - online - “Не сме доволни от никоя местна власт!” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Не сме доволни от никоя местна власт!”
Публикувано 2012-08-21 20:55:53 от темпо

Проблемите на голяма част от живеещите на ул. “Сютка” в кв. Чепино датират още от далечната 1988 г. Още оттогава те настояват и искат постоянно най-горната отсечка от стръмната улица да бъде асфалтирана. И така вече 24 години. Хората твърдят, че са подали молби (може би 7-8 на брой, заведени в деловодството на общината с входящи номера) с подписки на живеещите до всички кметове през този период. С някои от тях дори са се срещали и са водили разговори, но в крайна сметка 2/3 от улицата продължава да бъде в окаяно състояние, като на места е опасна заради възможност от срутвания.

Като основна причина да не бъде положен асфалт кметовете са изтъквали липсата на достатъчно средства. През въпросната 1988 г,. когато са започнали да се заселват повече хора, улицата е била включена в списък за асфалтиране. Но така наречените демократични промени слагат край на намеренията. По-късно през 1997 г. е започнала някаква подготовка за асфалтиране, но този път голямата криза отново става пречка. Едва през миналата година около 50-60 м. от улицата са асфалтирани до дом N13, но това е твърде малко, защото около 40 семейства продължават да живеят при много трудни условия. Особено непоносимо става през зимата, когато е почти невъзможно да се премине с кола. За почистване на снега със специализирана техника е просто абсурдно да се говори.
Като допълнително затруднение се явява и още един проблем - липсата на контейнери за смет. Хората са принудени да носят в найлонови чанти битовите отпадъци до съседни улици, изминавайки по 500-600 м. в двете посоки. Добре, че поне с тока, канализацията и питейната вода засега нямат проблеми.
Излиза така, че тези хора уж живеят в регулацията на града, плащат си данъците за смет, сгради и превозни средства, а сякаш се намират в напълно неблагоустроен терен извън границите на населеното място. Продължават да настояват улицата им да бъде асфалтирана, отново са дали молба до кмета с подписка на повече от 40 души и се надяват някой да се вслуша в техните искания. Наред с това обаче ги гризат съмнения, защото досега никоя местна власт не се е справила с техния проблем. Дали и този път надеждите им ще останат напразни?
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води