Велинград - online - След визитата на Цецка Цачева и Маргарита Попова: В Кръстава чакат черният път д 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

След визитата на Цецка Цачева и Маргарита Попова: В Кръстава чакат черният път д
Публикувано 2012-08-28 09:45:52 от темпо

На 21 август Кръстава посрещна височайши гости: председателя на Народното събрание Цецка Цачева и вицепрезидента Маргарита Попова. Визитата бе по покана на кмета на селото Мустафа Еюпов, а датата съвпадна с големия мюсюлмански празник Рамазан Байрям. Сред официалните гости са били още народните представители от ГЕРБ Гинче Караминова и Ангел Даскалов, областния и зам.-областният управител Дончо Баксанов и Ваня Минкова, председателят на Общински съвет - Велинград Дияна Кехайова.

Основният проблем, който вълнува жителите на Кръстава и те търсят съдействие от държавата за неговото решаване, е ремонт на по-краткия път до Велинград. Съществуващото 12-километрово трасе се нуждае от сериозен ремонт, но би спестило много път и време на хората, живеещи в селото.
Пред “Темпо” кметът М. Еюпов обобщи така резултатите от разговорите с гостите: “Срещата беше много положителна. Нашите гости се ангажираха да помогнат по проблема с пътя, за чието решаване ДПС вече години наред пречи. В Кръстава имаме водопровод и канализация, проблемът ни е пътят. Сега 12-те километра са черен път, дано доживеем момента да бъдат ремонтирани. Ако този път се асфалтира, ще идваме за 15 минути от Кръстава до Велинград. Ако това стане, ще се повиши интересът за инвестиции при нас, а хората ще имат повече шансове да намерят работа, макар че и във Велинград има голяма безработица”.
На срещата не е коментиран другият горещ въпрос - проучването и експлоатацията на волфрамовото находище в близката до Кръстава местност “Грънчарица”. Г-н Еюпов каза, че не са повдигнали тази тема, защото Общинският съвет във Велинград вече е изразил отрицателното си мнение, но в крайна сметка решението за бъдещето на мината ще се вземе на държавно ниво.
Според кмета на Кръстава посещението на г-жа Цецка Цачева и г-жа Маргарита Попова е повдигнало и духа на жителите на селото, те са се почувствали уважени от хора с висок пост в държавата и вече имат повече оптимизъм за бъдещето.
Наред с разговорите за проблемите, в празничния ден гостите са се хванали и на общоселското хоро. Освен Кръстава г-жа Цачева и официалните лица са посетили Света Петка, Рохлево, Боровиново и Сърница.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води