Велинград - online - Как си представяте Велинград в близките 20 години? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Как си представяте Велинград в близките 20 години?
Публикувано 2012-08-28 09:49:30 от темпо

Това е един от въпросите, на който трябва да отговори бъдещият интегриран план за градско възстановяване и развитие на Велинград. На 31 август 2012 г. предстои обществено обсъждане по проекта, който е от изключителна важност за бъдещето на града: това, което залегне в одобрения план, ще стане закон за развитието на отделните градски зони. Ще бъдат обсъдени три зони в трите квартала на града, за които в дългосрочен период ще се търси финансиране по европейски програми.

За да се включат повече велинградчани в обсъждането, екипът, който работи по интегрирания план, изготви анкета и всеки желаещ може да я попълни на сайта на общината. Въпросите в допитването целят да очертаят проблемите на градската среда с поредица от питания кой от кварталите е най-замърсен откъм шум, смог, безпорядък; къде има най-малко зелени площи; кои са районите най-труднодостъпни с кола; кои са най-опасните и най-безопасните места; има ли редовни линии на автобуси и маршрутки и т.н. Анкетата включва и въпроси кои са неасфалтираните и неосветени улици, къде няма тротоари, къде има проблеми в водоснабдяването и канализацията, кои райони страдат от недостиг на детски площадки, на каква възраст са сградите, които обитавате. Част от въпросите са насочени към туризма: кои са най-привлекателните за туристи места и къде бихте отишли на първо място във Велинград. Ако решите да участвате в анкетата, трябва да отговорите и в кой квартал предпочитате да живеете и къде е най-удобно да са адресите на основните общински и държавни институции.
Отговорите на широкия кръг от въпроси ще дадат не само днешната картина на Велинград, но и насоки за бъдещото развитие на градската инфраструктура. И тъй като интегрираният план за градско възстановяване и развитие в голяма степен ще предопредели това бъдеще, дано повече велинградчани се включат с позиция и предложения в неговото обсъждане.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България