Велинград - online - Направи си сам ... паркинг 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Направи си сам ... паркинг
Публикувано 2012-09-04 08:34:17 от темпо

Поради липсата на достатъчно безплатни паркинги в центъра на Велинград, много от собствениците на МПС търсят места, където да оставят колите си за 1-2 часа, докато си свършат някаква работа. В търсенето на алтернативни варианти на платената “синя зона” се появяват нови паркинги на неочаквани места.

Една такава нова зона за безплатно паркиране е свободното място около скелета на Културния дом, от ул. “Юндола” до началото на парка в центъра на града. Друго подобно място са алеите на градинката пред Курортна поликлиника, където редовно са паркирани поне 5-6 коли. Един поглед към регистрационните номера показва, че те са предимно с пазарджишка регистрация или казано направо - те са на хора от Велинград или от общината.
След въвеждането на “сини зони” за платено паркиране в центъра и около него драстично намаляха местата за безплатното спиране и престой. С изключение на едно разширение на ул. “Юндола”, където бяха оформени около 20 паркоместа (с недостатъчна дължина!), никъде другаде не бяха направени безплатни паркинги. Разбираемо е желанието на общинската управа да увеличи приходите в бюджета с платеното паркиране и въвеждането на “сините зони”, но така отнеха правото на местните собственици на МПС да спират на удобни за тях места. Логиката сочи, че ако някой отиде да пазарува с кола на кооперативния пазар или в магазин, пред който има “синя зона” сметката му ще се оскъпи с 1-2 лв. заради таксата за паркиране. И затова повечето шофьори търсят други места - я около Културния дом, я в някоя странична улица. А “сините зони” продължават да работят, въпреки че след направените отчети се оказва, че тяхната дейност е губеща.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай