Велинград - online - В края на лятото Юндола посрещна стотици гости 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В края на лятото Юндола посрещна стотици гости
Публикувано 2012-09-15 18:51:32 от Темпо

Тази година съборът на Юндола се забави, но чакането си струваше. В това се убедиха всички, които в неделя, 9 септември, се отправиха с автомобили към курортното селище по новия, току-що асфалтиран път. За деня на събора бригадата на фирма “ИСА 2000” успя да положи асфалт от изхода на Велинград до самия център на Юндола. И така, за разлика от предишни години, сега пътуването до събора бе удоволствие.

От трибуната на голямата поляна на Юндола поздрав към всички гости на традиционното събитие отправи кметът на община Велинград Иван Лебанов. Сред официалните гости бяха още зам.-кметовете Атанаска Хрисчева, Георги Янчев и Исмет Бабучи, общинските съветници Екатерина Каферинова и Костадин Шулев, кметът на Юндола Мехмед Местан.
Празничната програма бе открита с песни на велинградската певица Мария Нонева-Мичона. След това дойде ред на българските народни песни и танци в изпълнение на гостите от фолклорната група към Лесотехническия университет, ансамбъл “Разложани” от Разлог и ансамбъла за автентичен фолклор към читалище “Методий Драгинов” в Драгиново. Народните ритми вдигнаха градуса на веселието и мнозина от присъстващите се хванаха на голямо хоро.
Официалната част от програмата продължи в късния следобед с традиционните “мазни” борби, а тази година за публиката имаше и още една атракция - надбягвания с коне.
Изцяло бе спазена бе и неофициалната част от програмата на всеки събор: множество скари, сергии, люлки, стълпотворение от автомобили и хора, срещи на роднини и познати, разговори и песни на масите и по поляните. Хубаво е, че въпреки големия ремонт, традицията се спази и, както винаги е било, в края на лятото Юндола посрещна гостоприемно стотици гости.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България