Велинград - online - Местният “политически елит” отново не зачете Съединението 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Местният “политически елит” отново не зачете Съединението
Публикувано 2012-09-15 18:56:37 от Темпо

И тази година във Велинград денят на Съединението 6 септември не носеше атмосферата на истински празник. Шепа хора се събраха пред сградата на общината, където в 11 часа бяха вдигнати знамената на България и Европейския съюз. Осезателно бе отсъствието на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”, които ден по-рано заминаха на турне в Турция. Към липсата на празничната музика се прибавиха отсъствието на кмета Иван Лебанов и на официални представители на държавните институции.
Празника уважиха единствено председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова и неколцина общински съветници и заместник-кметовете Ася Хрисчева и Георги Янчев, който произнесе слово за значимата историческа роля на Съединението. Сред присъстващите бяха членове на БСП, на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на читалища и музея, малцина общински служители и граждани.
Празничната програма продължи на площад “Н. Гяуров” с голям самостоятелен концерт, подготвен и изпълнен от възпитаниците на музикалната школа “Звънче” с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви. Младите певци разкриха таланта си и съумяха да превърнат деня в празник за жителите и гостите на Велинград.
А въпросите, които остави денят на Съединението, са много. Защо за пореден път местният “политически елит” неглижира един голям български празник, а така и цялата идея, записана над входа на нашия парламент “Съединението прави силата”? Защо за поредна година поне множеството държавни институции в града не развяха на сградите си българския трибагреник в знак на уважение към празника? Защо на сцената на площада липсваше дори малък надпис, че честваме точно 6 септември? Ако за някого това е дребнотемие, да си спомним народната мъдрост, че точно дребните камъчета обръщат колата - в този случай националното ни самосъзнание.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води