Велинград - online - След повече от година “ваканция”: Нов “паяк” следи паркирането във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

След повече от година “ваканция”: Нов “паяк” следи паркирането във Велинград
Публикувано 2012-09-15 19:02:42 от Темпо

Общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” сключи договор със софийска фирма и от седмица по улиците на Велинград отново се движи специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани моторни превозни средства.
Повече от година, от юли 2011 година досега, във Велинград нямаше “паяк”, както накратко шофьорите наричат специализирания автомобил. Наетата тогава от общината пазарджишка фирма се оказа без лиценз и трябваше да се оттегли.
За да има дисциплина в паркирането и да влизат приходи в общинската хазна, Общинска администрация неколкократно предлага пред Общинския съвет да бъде закупен “паяк”, но мнозинството съветници отхвърлиха тези искания и не се съгласиха да отпуснат пари от общинската хазна.
При липсата на “паяк” плюс неефективна дейност на полицията и отговарящите за синята зона от общинското предприятие “СИП”, всички сме свидетели на факта, че във Велинград масово се паркира без да се спазват знаците и разпоредбите на Закона за движение по пътищата. Цели улици и участъци са задръстени от паркирани автомобили и преминаването по тях е силно затруднено.
За вестник “Темпо” управителят на “Спортни имоти и пазари” Юлиана Ковачева съобщи, че наетата фирма е изрядна, има международен лиценз и е проверена от КАТ и Икономическа полиция. Сумата, за която от “СИП” са анели “паяк”-а, е под прага за обществена поръчка и затова такава процедура не е провеждана, каза г-жа Ковачева.
Специализираният автомобил работи по Наредбата за репатриране на МПС, която е приета от Общински съвет - Велинград през 2009 година. Според тази наредба собственикът на автомобил, вдигнат от “паяк”-а, дължи 30 лева за репатрирането и 20 лева за акт за извършеното нарушение при паркиране. Тъй като общата сума от 50 лева е голяма и непосилна за мнозина, за момента от “Спортни имоти и пазари” не налагат 20 лева за акт и нарушителите заплащат 30 лева.
Репатрираните моторни превозни средства се откарват на специализирания наказателен паркинг, който съществува от години във Велинград (бившия гараж и паркинг на “Стройком”). Водачите на МПС трябва да имат предвид, че ако оставят вдигнатите автомобили след работно време и през нощта, дължат допълнителна сума от 12 лева. Затова е най-добре, ако автомобилът им бъде вдигнат, по най-бързия начин да го освободят от наказателния паркинг.
Юлиана Ковачева призова за пореден път при паркиране шофьорите да спазват закона, за да не се пречи на движението и да не се налага използването на “паяк”-а.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България