Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.09.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.09.12
Публикувано 2012-09-15 19:05:38 от Темпо

ЛИХВАРИ Тази седмица в Окръжен съд - Пазарджик ще се гледат две наказателни дела срещу велинградчани, извършвали без разрешение банкови сделки - предоставяне на кредити срещу лихва. На 11 септември е процесът срещу А. Г., обвинен за незаконна лихварска дейност с даване на заеми на 66 лица във Велинград в периода 2007-2009 г. На 14 септември е делото срещу Г. В. и Б. У., срещу които са повдигнати обвинения за упражняване на лихварска дейност и заплахи за насилие.


УЧЕБНИЦИ Преди старта на новата учебна година училищата започват да организират борси за продажба на учебници. От СОУ “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград обявиха, че борсата ще бъде в три дни - 12, 13 и 14 септември от 10 часа в училищния двор.

ПОЖАР Пожарникари от Велинград се включиха в гасенето на голям горски пожар край Батак на 4 септември. Изгорели са 150 декара иглолистни гори, но са спасени 500 декара. В потушаването на огъня са участвали горски служители и пожарникари от Пазарджик, Пещера, Батак и Велинград.

ГОДИШНИНА На 13 септември ще бъде отбелязана годишнина от рождението на Николай Гяуров. Ще бъдат поднесени венци на неговия паметник пред общината, след което в голямата зала ще бъде излъчен филмът “Песен за Велинград.

МИГ Местната инициативна група “МИГ - Белово, Септември, Велинград” обяви конкурс за изпълнителен директор, който ще работи по стратегията за развитие на трите селища. Конкурсът ще протече на три етапа, а работното място на бъдещия изпълнителен директор ще е в Белово.

ЗАНАЯТИ От 7 до 9 септември в Етнографския комплекс “Етъра” се проведе Десетият международен панаир на народните занаяти, организиран под егидата на Министерството на културата и Община Габрово. С традиционните писани яйца от Чепинския край в панаира взе участие велинградската майсторка Даниела Цопанова. Организаторите имат строги изисквания към поканените занаятчии - да използват традицонни инструменти, ръчна технология и обработка на характерни материали.

ПИРИН ФОЛК Известният народен певец Николай Славеев, който е родом от Сърница, бе сред участниците във фестивала “Пирин фолк”. Тази година на 8 и 9 септември се проведе юбилейното 20-то издание на фестивала.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай