Велинград - online - Ботевград събира 12 оркестри на дефилир на духовата музика 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ботевград събира 12 оркестри на дефилир на духовата музика
Публикувано 2012-09-18 08:50:17 от Темпо

От 1 до 3 октомври Ботевград ще бъде домакин на събитие, за което мнозина велинградчани с право ще се запитат защо не се случи в нашия град. 12 духови оркестри и 6 мажоретни състава от 12 града ще вземат участие “Дефилир на духовата музика”, чрез който Ботевград цели да се превърне в своеобразно сърце на духовата музика в България. Между 12-те поканени състава е и велинградският Представителен духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”.

Домакините са убедени, че дефилирът по един модерен и атрактивен начин ще представи многогодишните традиции на този край в областта на духовите оркестри и мажоретните състави и ще спомогне за развитие образа на общината като дестинация за културен туризъм. Дефилирът ще бъде естествено продължение на една двайсетгодишна традиция, свързана с провеждащия се през последните две десетилетия фестивал на духовата музика. Младежкият духов оркестър и мажоретен състав към Народно читалище “Христо Ботев 1848” са едни от културните символи и визитна картичка на Ботевград.
Дефилирът ще има специфична за събитието организация. На пет различни места в града ще бъдат обособени специални естради, а оркестрите и мажоретките ще дефилират по пет маршрута до центъра на града, където ще има сцена за големите концертни изяви. Част от дефилира е и специално арт пространство - “Арт кът в парка”, където под огромни шатри ще бъдат показани детайли от сътворяването на духовата музика и на всички атрибути, характерни за мажоретните състави. Зрителите ще имат възможност да покажат своите таланти с участието си във фото и видео конкурс “Дефилирът в моя мобилен апарат”. В заключителния концерт ще се включи и Националният гвардейски духов оркестър.
Интересното е, че “Дефилир на духовата музика” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” по схемата за иновативни културни събития. Преди година община Велинград спечели финансиране по същата проектна схема, но засега все още сме в очакване какви иновативни културни събития ще видим на наша територия.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай