Велинград - online - Хранителна помощ за нуждаещи се 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хранителна помощ за нуждаещи се
Публикувано 2012-09-18 08:54:07 от Темпо

За пета поредна година Българският червен кръст (БЧК) започна да раздава хранителни продукти на граждани по програмата “Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица”. От офиса на организацията в Пазарджик ни съобщиха, че специално за община Велинград ще има забавяне в стартовата дата при раздаването на помощите. Вместо от 10.09. кампанията започна с една седмица по-късно - на 17.09. 2012 г. Причината за това е желанието на БЧК навсякъде в общината предоставянето на продуктите да стартира едновременно.
А доставката на помощите до всички пунктове в населените места изисква повече време, което наложи забавянето.
В община Велинград са разкрити 5 пункта на БЧК: два във Велинград на ул. “Гоце Делчев” 2 в кв. Лъджене с отговорник Величка Илинова и на ул. “Никола Бандаков” 35 в кв. Чепино с отговорник Петър Кишев. Още три пункта има в Драгиново, Света Петка и Кръстава. В останалите населени места кметовете са ангажирани с организацията при раздаването на продуктите.
За община Велинград ще бъдат предоставени помощи на общо 4241 души (това прави около 10% от населението на цялата община, което при преброяването през 2011 г. беше 42 722 души). От всички нуждаещи се лица 1564 са в общинския център, а 2677 в околните села. Списъците с нуждаещите се са изготвени от Агенцията за социално подпомагане при спазване на определени критерии.
В община Ракитово право да получат помощта имат 1273 души, а продуктите ще се раздават от 17 септември в цеха за телени изделия (пиронената фабрика) в Ракитово.
За разлика от предходните години сега продуктите по програмата ще се предоставят само на два транша. Раздаването на хранителните продукти за първия транш ще се осъществи в периода 17.09.2012 г. - 02.10.2012 г., като всеки нуждаещ се, включен в програмата, ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 12,140 кг от 9 вида хранителни продукти: брашно - 5 кг; ориз - 1 кг; спагети - 1,5 кг; захар - 1 кг, зрял фасул - 1 кг; макарони - 1,2 кг; обикновени бисквити - 0,400 кг; обикновени вафли - 0,900 кг; царевично нишесте - 0,140 кг. Вторият транш ще се осъществи в периода 24.10.2012 – 23.11.2012 г., се очаква да се раздават и други продукти.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води