Велинград - online - Общинският съвет прие трите зони на въздействие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Общинският съвет прие трите зони на въздействие
Публикувано 2012-09-18 09:01:11 от Темпо

На 13 септември 2012 г. се проведе извънредна сесия на Общинския съвет с дневен ред от 6 точки. В присъствието на 23-ма общински съветници и почти без разисквания бяха приети единодушно предложените варианти.
На 31 август 2012 г. бе проведено обществено обсъждане по новия интегриран план и визията за развитието на Велинград до 2020 г. и направените предложения за избор на зони за въздействие.
Съветниците одобриха предложените 3 зони за въздействие и декларация за непроменяне за срок от 10 години на обхвата им. До 2020 година общината ще може да кандидатства с проекти за европейско финансиране в границите на определените зони:
Първата зона с преобладаващ социален характер обхваща площ от 594.48 дка (8.3% от територията на Велинград) и население от 3946 човека. Нейните граници са ул. “Владая”, ул. “Георги Кирков”, ул. “Борислав”, ул.”Спас Делчев”, ул. ”Найден Геров”, ул. “Христо Смирненски”, ул. ”Владо Черноземски”, площад “Възраждане” и ул. “Милеви скали”.
Втората зона на публични функции с висока обществена значимост обхваща територията на Клептуза с граници: ул. “Никола Вапцаров” до ул. “Кристал”, ул. “Синчец”, източната регулационна граница в посока юг и запад до ул. “Никола Вапцаров” включително (изключва квартал Анезица). Зоната е с площ 543 дка (7.6% от територията на града) и население 332 души.
Третата зона на публични функции с висока обществена значимост включва 529 дка (7.4% от територията на Велинград) и 2914 жители. Нейните граници са: ул. “Юндола”, бул. “Ал. Стамболийски”, ул. “Патриарх Евтимий”, ул. “Криволак”, по продължение на цялата ЖП линия до регулационната граница на входа на града, по продължение на ул. “Хан Аспарух”, ул. “Димитър Масларов”, ул. “Искър”, ул. “Евлоги Георгиев” - северозападната част включително реката, ул. “Връх Киселец”, ул. “Гоце Делчев”.
Без колебания бе прието предложението за промени в предишно решение, с което се одобрява съществуването на маломерни паралелки в училищата и маломерни полудневни групи към училищата за учебната 2012/2013 г. Бе прието и дофинансирането на полудневни групи към общински училищата в общината със средства от местни приходи за финансовата 2012 г.
С единствения опит за разисквания и различни гледни точки бе разгледано искането за отпускане на средства за ремонт на покрива на Общинския детски комплекс във Велинград. София Ключкова възрази срещу определената сума от 8184 лева за ремонт, тъй като нейно проучване е установило готовност на някои фирми да свършат необходимите дейности за сума с около 2000 лева по-малко. Ремонт на същия покрив е правен преди 3 години и Реджеп Ходжов предложи да се потърси фирмата, която го е извършила и да се види какъв е гаранционният срок за нейната работа. Оказа се, че гаранцията била изтекла и това породи съмнения, че пак някой не си е свършил работата до край. В крайна сметка предложението за ремонта на ОДК и определената за това сума бе прието с 22 гласа “за” и 1 “въздържал се”.
С подкрепата на 18 съветници бе прието искането на “Голден Груп” ЕООД, наемател на общинския разсадник, за изграждане на пристройка към съществуващите оранжерии, сграда за помпена станция и навес на обща площ 2611 кв.м.
Георги Дишлянов

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай