Велинград - online - За първи път Ротари-маратонът е еко 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път Ротари-маратонът е еко
Публикувано 2012-09-25 08:19:40 от Темпо

В деня на независимостта на България 22 септември на Цигов чарк се проведе традиционният Ротари маратон, посветен на празника и на идеята за здравословен и природосъобразен начин на живот. Обиколката на язовир Батак под егидата на четирите клуба на Ротари в Пазарджик, Велинград и Панагюрище се организира от 2007 година и е седма по ред.

За първи път обаче организаторите заявиха желанието и амбицията си да направят еко-маратон. За целта седмица след събитието - на 30 септември, те ще направят пълно демаркиране и почистване на цялото трасе от 41 километра. В края на поредния туристически сезон около язовир “Батак” наистина има сериозна нужда от събиране и изхвърляне на огромно количество боклуци, оставени от “любители” на природата.
Тази година имаше и новости в организацията на стартовете на четирите дистанции 5, 10, 20 и 41 километра. В състезанието взеха участие близо 200 бегачи, като 98 от тях пробягаха дългите дистанции 20 и 41 километра. Наред с българските маратонци имаше и такива от Полша и Унгария.
Сред бегачите на 20 километра бе Асен Попов, член на Ротари клуб - Велинград. Много активно и достойно присъствие отново записаха момчетата от Възпитателното училище интернат “Ангел Узунов” в Ракитово, които заедно с преподавателя си Свилен Топчиев бягаха масово на 5 километра, а неколцина се включиха и в дългите дистанции. Всеобщите адмирации и този път спечели панагюрецът Петър Кеков, който премина 10-километровата дистанция с инвалидна количка.
Победител по трасето от 41 километра за 2012 г. е Илия Куцаров от София с време 3 часа 3 минути и 20 секунди (резултатът е неофициален). Чудесният есенен ден даде възможност за по-добри времена в сравнение с миналата година, когато валя дъжд. Втори финала пред хотел “Кос Хол” на Цигов чарк пресече Бойко Златанов от София, а на трето място се класираха финиширалите заедно Иван Караянев и Пламен Цукав от Пазарджик.
Ротарианците наградиха с купи, медали и грамоти победителите във всички дистанции и си пожелаха още по-успешно състезание догодина.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай