Велинград - online - Всеки нов език е един нов живот 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Всеки нов език е един нов живот
Публикувано 2012-09-25 08:20:19 от Темпо

“Живеете нов живот за всеки нов език, който говорите; ако знаете само един език, живеете само веднъж.“ Тази чешка поговорка е един от девизите на честванията на европейския ден на езиците, който се отбелязва от 2001 г. насам на 26 септември. Целта е да се насърчи изучаването на езици и да се отбележи езиковото богатство на Европа, което включва 23 официални езика и повече от 60 местни общности, които говорят на регионален или малцинствен език.

Разбирането и говоренето на чужди езици ни помага, когато пътуваме в чужбина или се срещаме с хора от други страни. Нещо повече, езиците отварят врати към нови приятелства, непознати култури и нови възможности.
При проучвания на “Евробарометър” 68% от анкетираните определят английския като най-ценен чужд език, който трябва да бъде изучаван, следван от френския (25%) и немския (22%). Повечето европейци са на мнение, че децата трябва да започнат чуждоезиковото си обучение в началното училище, на възраст между 6 и 12 години. Целта е всеки в Европа да говори поне два други езика освен своя собствен.
Учениците от СОУ ”Васил Левски”- Велинград, които са поели правилния път и изучават чужди езици, ще отбележат подобаващо този европейски празник. В училището е оформен “Кът на езиците”. За 26 септември те са подготвили радиопредаване, което ще обогати познанията им за езиците. Ще бъде представена и опознавателна презентация, свързана с произхода и спецификата на европейските езици. Подготвени са и награди за тези, които ще отговорят правилно на въпросите от викторината.
Иванина Аврамова,10 клас, СОУ “В. Левски”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България