Велинград - online - В СОУ “Васил Левски” очакват италиански приятели 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В СОУ “Васил Левски” очакват италиански приятели
Публикувано 2012-09-25 08:27:30 от Темпо

След като в средата на април 2012 г. група ученици и учители от СОУ “Васил Левски” посетиха италианския град Понтедера, сега очакват визитата на своите италиански приятели. И двете посещения са част от проекта “Y.E.S” по програмата “Коменски”
От ръководството на училището вече са готови с програмата за посрещането и престоя на гостите от Италия, а директорът Емол Моллов сподели част от мероприятията.

Групата от италианския град Понтедера, който се намира в област Тоскана и има население от около 27 000 души, пристига на летище “София” на 28 септември (петък) и ще бъде съставена от 26 души - 22 ученици на възраст 15 и 16 г. и четирима ръководители. Те са от училище “Енрико Ферми”, което носи името на известния италиански ядрен физик и носител на Нобелова награда за физика. След пристигането във Велинград учениците ще бъдат настанени в български семейства, където ще живеят до края на престоя си - 7 октомври. Още на следващия ден ще се проведе “сафари” из Велинград, като българските и италианските ученици ще бъдат разделени на групи, които с помощта на карти ще търсят различни забележителности на града. По време на обиколката ще трябвада снимат и да събират информация за обектите. В края на деня ще има презентация и споделяне на натрупаните впечатления.
Първата неделя от престоя е определена за ден на семействата. Всяко семейство, в което има настанено италианско дете, ще предложи начин за изкарване на почивния ден. Предстоят и много пътувания и посещения на исторически места в цялата страна. Предвидени са посещения на крепостта Цепина, Батак и Боровец. На 1 и 2 октомври ще бъдат посетени последователно Габрово и етнографския комплекс Етъра, а след това Велико Търново и хълма “Царевец”. Предвидени са пътувания до Рилския манастир, Благоевград, Мелник. Специално пътуване ще бъде направено и до столицата София с туристически автобус и екскурзовод.
В крайна сметка всички впечатления от видените български забележителности ше бъдат оформени в пътеводител на български, италиански и английски език. Естественият край на посещението ще бъде под формата на обща вечеря и дискотека.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай