Велинград - online - Борис Костов ще прави своя галерия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Борис Костов ще прави своя галерия
Публикувано 2012-09-25 08:29:34 от Темпо

Дни преди закриването на голямата ретроспективна изложба, която се превърна в културното събитие на това лято във Велинград, художникът Борис Костов обяви нов творчески проект. Той е решил да създаде собствена галерия в дома си, в която ще показва най-стойностното от създаденото през годините. Това няма да е частна галерия с комерсиална цел, тъй като голяма част от произведенията няма да се продават. Целта на бъдещата галерия ще бъде преди всичко да съхрани и покаже най-доброто от дългогодишното творчество на автора.

Подкрепа за идеята си Борис Костов е получил наскоро от генерал Атанас Семерджиев, който пожелал лично да разгледа ретроспективната изложба в “Къщата на Цвета”. Генералът, който е известен почитател на изкуството и най-големият дарител на общинската Художествена галерия във Велинград, е изразил възхищението си от разностранния талант на Борис Ксотов. Харесал е линотипите, линорезбата на Карловия мост, споделил е изненадата си от неща, направени от художника преди 40 години и загърбени след това. Самият Борис Костов е удивен от отношението и познанията на ген. Семерджиев във всички области на изкуството, както и от дарителския му жест към Велинград.
С днешна дата Борис Костов не крие натрупаното огорчение от несъстоялата се идея за изграждане на кръст на Острец, от неудовлетворяващия неговите художествени виждания герб на Велинград, от неуредиците в общинските паркове и входа на СПА столицата, за които многократно е предлагал свои идеи. Но е твърдо решен да продължи да работи, воден от удовлетворението да създава и да намира най-чистия тон на камертона, с който да сверява своето изкуство. “По-приятно ми е да подаря, отколкото на мен да ми подарят”, казва Борис Костов и след предстоящото закриване на изложбата в края на септември ще очакваме да направи и първата частна художествена галерия във Велинград.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води