Велинград - online - Велинград се побратими с турския град Силиври 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград се побратими с турския град Силиври
Публикувано 2012-09-25 08:44:44 от Темпо

На 20 септември 2012 г.в голямата зала на общината бе подписано споразумение за побратимяване и сътрудничество между Велинград и град Силиври от Турция.
Внушителната турска делегация, съставена от 49 души, бе посрещната за добре дошли по стара българска традицчия с хляб и сол. Кметовете на двата града Иван Лебанов и Озджан Ъшъклар споделиха своите очаквания за развитието на отношенията между Велинград и Сливри в бъдещето.
Иван Лебанов пожела вече като братя тези градове да си помогнат и да си сътрудничат в областта на икономиката, културата, социалните дейности и спорта. От своя страна Озджан Ъшъклер благодари за топлото посрещане и предаде поздрави от името на всички хора в Силиври. Той изрази надежда, че предстои близко сътрудничество между двата града и между народите на България и Турция, които са свързани в исторически план и са с една и съща геофрафия. Г-н Ъшъклер допълни, че е добре проблемите от миналото да останат назад във времето и да се гледа в бъдещето.
В същия смисъл за добро бъдещо сътрудничество в областта на икономиката, културат и спорта, беше и изказването на Салих Кесер, областен управител от района, в който се намира град Силиври. Той е разположен на брега на Мраморно море и се намира на около 70 км. източно от Истанбул, като в него живеят близо 45 000 души.
Веднага след официалното подписване на споразумението за побратимяването между Велинград и Силиври кметовете си размениха подаръци за спомен от събитието. Кметът Иван Лебанов покани гостите да видят паметника на световния бас Николай Гяуров и да се разходят по търговската улица, а в общинския Туристически информационен център бе направена презентация за Велинград.
Вечерта на 20 септември се състоя обща вечеря в хотел “Елбрус”, а на 21 септември кметът на Драгиново Бисер Кафеджиев подписа споразумение за побратимяване със село Акюрен в Турция. В селото живеят голям брой изселници от Драгиново, а културните връзки между двете населени места вече са натрупали значима история.
След края на визитата от Общинска администрация съобщиха, че Иван Лебанов и Бисер Кафеджиев благодарят на всички спонсори, които са направили възможно посрещането и пребиваването на турската делегация във Велинград.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай