Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.09.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.09.12
Публикувано 2012-09-25 08:52:14 от Темпо

ТРАПЕЗАРИЯ От 1 октомври 2012 г. до 31 април 2013 г. във Велинград ще работи обществена трапезария. Това стана възможно след включването на общината в националния проект на Министерството на труда и социалната политика. Обществената трапезария ще осигури храна и грижи за най-уязвимите групи в обществото: самотни възрастни болни хора с минимални пенсии, скитащи и бездомни деца и др. Документи се подават в деловодството на общината от 20 до 27 септември 2012 г. включително.


ВОДИ С дата 20 септември 2012 г. Община Велинград е изпратила писма до голям брой ползватели на топла минерална вода. Писмата, които за много от фирмите не са първи, отново напомнят, че ползвателите трябва да приведат отношенията си с общината в съответствие със закона. Най-масовото нарушение е, че фирмите не са сключили договори и не заплащат такса за водопренос на минералните води по водопроводи, които са публична общинска собственост.

НЕЗАВИСИМОСТ Денят на независимостта на България 22 септември бе честван във Велинград с концерт, в който взеха участие Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” и фолклорният ансамбъл “Чепино”. В присъствието на кмета Иван лебанов и председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова пред общината тържествено бяха издигнати знамената на България и ЕС , а слово за 104 години от провъзгласяването на независимостта произнесе зам.-кметът Георги Янчев.

ИСК Районен съд - Велинград прекрати съдебното производство по иска, задведен срещу Община Велинград от Националния дарителски фонд “13 века България” през април 2012 г. С определение от 13 септември съдът прекрати делото, тъй като въпреки дадения допълнителен срок от фонда не са внесли дължимата по закон държавна такса от 50 лева. Обект на финансовия спор между общината и фонда е “Къщата на Цвета”, която е дарена на фонда и той изисква общината да плаща наем за намиращата се на втория етаж общинска Художествена галерия.

КОПКА На 25 септември 2012 г. ще бъде направена първата копка по големия проект на Община Ракитово за създаване на палеонтологичен музей и обновяване на крепостта Цепина. Кметът Любомир Петков ще даде символичен старт на проекта на мястото край Дорково, където е открито уникалното палеонтологично находище.

ПОЖАР Надвечер на 19 септември пожарникарите загасиха горящи треви в дворно място между Вельова баня и Марбас. Благодарение на навременната реакция на пожарнитарите огънят спря на метър от малка необитаема къща.

“НАДЕЖДА” Дневният център за деца и младежи с увреждания “Надежда” празнува своя имен ден на 17 септември - празника на Вяра, Надежда, Любов и София. Възпитаниците на центъра празнуваха заедно с целия персонал и приятели.

МОБИЛНОСТ Ракитово бе един от общо 32 български общини, които се включиха в тазгодишната Европейска седмица за мобилност. Мотото на дните, насърчаващи придвижването без автомобили, бе “Движение в правилната посока”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай