Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.09.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.09.12
Публикувано 2012-09-25 08:52:14 от Темпо

ТРАПЕЗАРИЯ От 1 октомври 2012 г. до 31 април 2013 г. във Велинград ще работи обществена трапезария. Това стана възможно след включването на общината в националния проект на Министерството на труда и социалната политика. Обществената трапезария ще осигури храна и грижи за най-уязвимите групи в обществото: самотни възрастни болни хора с минимални пенсии, скитащи и бездомни деца и др. Документи се подават в деловодството на общината от 20 до 27 септември 2012 г. включително.


ВОДИ С дата 20 септември 2012 г. Община Велинград е изпратила писма до голям брой ползватели на топла минерална вода. Писмата, които за много от фирмите не са първи, отново напомнят, че ползвателите трябва да приведат отношенията си с общината в съответствие със закона. Най-масовото нарушение е, че фирмите не са сключили договори и не заплащат такса за водопренос на минералните води по водопроводи, които са публична общинска собственост.

НЕЗАВИСИМОСТ Денят на независимостта на България 22 септември бе честван във Велинград с концерт, в който взеха участие Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” и фолклорният ансамбъл “Чепино”. В присъствието на кмета Иван лебанов и председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова пред общината тържествено бяха издигнати знамената на България и ЕС , а слово за 104 години от провъзгласяването на независимостта произнесе зам.-кметът Георги Янчев.

ИСК Районен съд - Велинград прекрати съдебното производство по иска, задведен срещу Община Велинград от Националния дарителски фонд “13 века България” през април 2012 г. С определение от 13 септември съдът прекрати делото, тъй като въпреки дадения допълнителен срок от фонда не са внесли дължимата по закон държавна такса от 50 лева. Обект на финансовия спор между общината и фонда е “Къщата на Цвета”, която е дарена на фонда и той изисква общината да плаща наем за намиращата се на втория етаж общинска Художествена галерия.

КОПКА На 25 септември 2012 г. ще бъде направена първата копка по големия проект на Община Ракитово за създаване на палеонтологичен музей и обновяване на крепостта Цепина. Кметът Любомир Петков ще даде символичен старт на проекта на мястото край Дорково, където е открито уникалното палеонтологично находище.

ПОЖАР Надвечер на 19 септември пожарникарите загасиха горящи треви в дворно място между Вельова баня и Марбас. Благодарение на навременната реакция на пожарнитарите огънят спря на метър от малка необитаема къща.

“НАДЕЖДА” Дневният център за деца и младежи с увреждания “Надежда” празнува своя имен ден на 17 септември - празника на Вяра, Надежда, Любов и София. Възпитаниците на центъра празнуваха заедно с целия персонал и приятели.

МОБИЛНОСТ Ракитово бе един от общо 32 български общини, които се включиха в тазгодишната Европейска седмица за мобилност. Мотото на дните, насърчаващи придвижването без автомобили, бе “Движение в правилната посока”.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай