Велинград - online - Зимното почистване - тема на сесията в Сърница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Зимното почистване - тема на сесията в Сърница
Публикувано 2012-10-02 09:51:10 от Темпо

Заседанието на Общинския съвет на 27 септември се проведе в залата на Младежкия дом в Сърница. С изнесената сесия съветниците искаха да дадат възможност на сърничани на място да поставят важни за тях проблеми. В залата присъстваше немногобройна група жители на Сърница, а в дневния ред бяха включени няколко точки, свързани с имоти на територията на града. Кметът Иван Лебанов не дойде на сесията в Сърница, присъстваха заместниците му Атанаска Хрисчева и Исмет Бабучи. В началото на заседанието, което започна с близо половин час закъснение, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова благодари на кмета на Сърница М. Аликанов за домакинството.
Като първа точка в дневния ред бе включено питането на съветника от ЕНП Салих Хисар за зимното почистване на Сърница. Той изтъкна, че през 2011/12 г. средствата за зимно почистване на Сърница са били 48 000 лева, но от тях са платени едва 15 000 лева. Идва зима, как фирмите, на които не е платено, ще искат да чистят, попита съветникът. Той подчерта, че предвидените за идващата зима 5500 лева са крайно недостатъчни и поиска да бъдат завишени. Салих Хисар изтъкна и че общината все още не е платила средствата за съборите в Побит камък, Грашево и Сърница. В отговор на питането административният секретар на общината Стоянка Кърпачева каза, че по закон парите за зимно почистване се определят с решение на Общинския съвет, което е гласувано и от г-н Хисар. Сумата е 5500 лева и е функция на парите, което се събират от населението като такси. Този разход не може да бъде по-голям от предвидения в бюджета, подчерта г-жа Кърпачева. Тя допълни, че община Велинград е платила по 300 лева за съборите в Побит камък и Грашево, за събора в Сърница няма надлежно подадено искане.
Според кмета на Сърница М. Аликанов такова искане има, а той попита и защо не са включени в договора за зимно почистване, подписан между общината и “Еко-Титан”. Г-н Аликанов изрази опасения, че от фирмата няма да дойдат до Сърница за предвидената сума от 5500 лева.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай