Велинград - online - Съветниците оставиха лекарите да се разберат за Спешна помощ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците оставиха лекарите да се разберат за Спешна помощ
Публикувано 2012-10-02 09:52:35 от Темпо

През 2011 г. местният парламент във Велинград гласува Центърът за спешна медицинска помощ (ЦСМП) да ползва помещенията в общинската болница срещу минимален месечен наем. След една година кореспонденция между общината и директора на Спешна медицинска помощ - Пазарджик се оказва, че към момента няма сключен договор за въпросните помещения - нито за възмездно, нито за безвъзмездно ползване.
Това стана повод на 24 септември директорът на СМП - Пазарджик д-р Геров да дойде на заседанието на Комисията по образование и здравеопазване и да поиска решаване на проблема. Д-р Геров изтъкна, че на територията на областта подобен случай е прецедент и нямат затруднения с нито една друга община. Той припомни на съветниците социалните функции на центровете за спешна помощ, заради които е редно те да ползват помещенията безвъзмездно. Ние искаме да имаме договор за определен срок, подчерта д-р Геров.
Председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова предложи да бъде спазен законът, като се обяви конкурс с изрично условие помещенията да бъдат за център за спешна помощ и да се учреди право на ползване. Общото мнение на съветниците бе то да бъде безвъзмездно.
По предложение на Екатерина Каферинова в работата на комисията бе поканен да се включи и управителят на общинската болница д-р Атанас Ташев. Неговата позиция бе, че болницата трябва да изпълни наредба на Министерството на здравеопзването и да осигури неотложна медицинска помощ чрез разкриване на Спешен приемен кабинет. Тъй като не разполага с други помещения, общинската болница иска да ползва за спешен приемен кабинет тези, в които към момента е реанимацията на Центъра за спешна помощ и естакадата за линейки. Д-р Ташев изтъкна, че по стандарт на ЦСП са нужни по-малко от досегашните помещения и той трябва “да се свие”.
За сесията на 27 септември бе изготвен проект за решение с разпределение на спорните помещения. Но след дълга дискусия съветниците решиха, че не те, а лекарите от Спешната помощ и общинската болница трябва да постигнат съгласие как да ползват помещенията, съобразявайки се и с интересите на пациентите. Решението бе отложено, като ще се чака финалното предложение на медиците.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай