Велинград - online - “ВКТВ” поиска 150 000 лева кредит, съветниците щедро вдигнаха на 250 000 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“ВКТВ” поиска 150 000 лева кредит, съветниците щедро вдигнаха на 250 000
Публикувано 2012-10-02 09:54:06 от Темпо

На сесията на 27 септември Общинският съвет разреши на търговското дружество “ВКТВ” да тегли кредит в размер на 250 000 лева. Искането на общинската фирма от април 2012 г. бе за 150 000 лева, с които да бъдат закупени нов багер, мини валяк, товарен автомобил и каналочистачна машина. На 24 септември това искане бе защитено пред комисията по общинска собственост от зам.-председателя на Общинския съвет и служител във “ВКТВ” Реджеп Ходжов. Той обясни, че кредитът е пресметнат за период от 7 години и ще се обезпечи с бъдещи вземания на “ВКТВ”, като фирмата работи за повишаване на приходите и няма да има затруднения с погасителните вноски. Комисията по общинска собственост не гласува по точката, а реши да се съобрази с решението на Комисията по икономика. На сесията се оказа, че нито една от комисиите няма решение, а Комисията по икономика не е разгледала точката поради отсъствие на вносителя. Съветникът Александър Гагов направи предложение сумата по кредита да се увеличи на 250 000 лева, тъй като в противен случай парите няма да стигнат за нужната съвременна техника. Управителят на “ВКТВ” Борис Голомехов изтъкна, че кредитът е крайно наложителен, а сумата от 250 000 лева ще е достатъчна. Срещу завишаването на кредита се обявиха от ДПС. Съветникът Неби Бозов припомни, че през 2011 г. Общинският съвет е разрешил на фирмата да използва 60 000 лева от собствените си средства за закупуване на бордови камион, багер и друга техника. Той попита защо пред Икономическата комисия заедно с искането за кредит не е бил представен доклад за финансовото състояние на “ВКТВ” и какъв е проблемът, щом дружеството се развива добре и има повишаване на събираемостта, да купува със собствени средства, вместо да се застрашава дейността му с теглене на кредит.
Изказването на Н. Бозов върна дебатите към предишното управление на “ВКТВ” начело с предложения тогава от ДПС Ибрахим Бухов. След политическите дебати със задна дата бе поставен въпросът дали има връзка между искания кредит и предложението на “ВКТВ” за повишение на цената на водата с 5 стотинки. Борис Голомехов бе категоричен, че няма такава връзка, а повишението е залегнало в бизнес-плана на “ВКТВ”, според който цената на кубик вода към момента би трябвало да бъде 78 стотинки.
Председателят на Комисията по жалбите Тошко Кютов критикува практиката съветниците да гледат едни решения в комисиите, а на сесии да гласуват друго. Неговото предложение да се гласува кредит в първоначалния размер от 150 000 лева бе отхвърлено. Същото се случи и с предложението на Неби Бозов за отлагане на точката и разглеждането й в Комисията по икономика. С 16 гласа “за” съветниците одобриха кредита в размер на 250 000 лева, двама от БСП се въздържаха. От ДПС бяха против и обвиниха Реджеп Ходжов в конфликт на интереси, което той отрече.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай