Велинград - online - Наш художник на два симпозиума в Словакия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Наш художник на два симпозиума в Словакия
Публикувано 2012-10-09 08:18:36 от Темпо

От 1 до 15 септември в курортното селище Патенци в Словакия се проведе симпозиум по живопис. В него взеха участие представителни групи от различни страни на Европа и от Мексико. България имаше само един представител - велинградският художник Бранко Манушев, уредник в общинската Художествена галерия.

Симпозиумът завърши с две изложби в Патенци и в залата в Комарно, която се намира в много стара сграда на катедрален храм. В тези изложби Бранко Манушев представи четири свои творби.
От 15 до 30 септември нашият художник се включи в още един международен симпозиум по живопис, този път в град Дунавска стреда, също в Словакия. Темата на тази среща на художници “Свободата и движението на хипитата в САЩ през 70-те години на миналия век”. И този симпозиум завърши с изложба, в която участва и Бранко Манушев.
За в.”Темпо” той сподели: “На симпозиумите се запознах с новостите на изобразителното изкуство, за да съм в час с това, което се прави сега в Европа и света. Това, което ме впечатли бе фактът, че и в двата симпозиума различните държави участваха с цели групи от художници, още повече, че тези срещи се провеждат от 18 години, а България участва за първи път и то само с един свой представител. Интересно според мен беше традицията всеки един от нас да казва скоропоговорки на родния си език. Направо им взех ума с нашата “Петко плет плете...”. Но като разговарях с колегите разбрах, че никой от тях не е идвал и нищо не знае за България. След като им разказах за България и за Велинград, веднага започнаха да търсят информация в интернет, а като разбраха, че сме СПА столица на Балканите и имаме над 80 минерални извора (Патенци има само един), те изявиха желание да ни гостуват. За тях България и Велинград се превърнаха в интересна туристическа дистинация и обещаха да вземат участие в наши пленери, особено по време на Велинградските празници на културата”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води