Велинград - online - Защо във Велинград липсва такова културно събитие? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Защо във Велинград липсва такова културно събитие?
Публикувано 2012-10-09 08:27:27 от Темпо

Вечерта на 1 октомври - международния ден на музиката, велинградският Представителен духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” взе участие в откриването на първия по рода си Дефилир на духовите оркестри в Ботевград. Нашите музиканти и мажоретки, водени от Димитър Лазаров и Биляна Масларова, бяха поканени от домакините наред с още 12 оркестъра и 5 мажоретни състава от Габрово, Враца, Троян, Плевен, Ловеч, София, Велико Търново, Монтана, Елин Пелин, Ботевград и Националния гвардейски оркестър.

Знамето на дефилира бе тържествено вдигнато от кмета на Ботевград с трети пореден мандат Георги Георгиев. Превръщането на Ботевград в столица на духовите оркестри стана възможно благодарение на спечелен от общината проект, а според г-н Георгиев дефилирът ще разширява географията си и догодина ще бъде международен. Събитието привлече интереса и спечели аплодисментите на жителите и гостите на Ботевград и бе много широко отразено в медиите.
“Изпълнихме с чест задачата да представим Велинград”, сподели след завръщането от Ботевград г-жа Биляна Масларова. Тя изрази общото възхищение от отличната организация на дефилира и превръщането му в истински празник за участниците и публиката, при това на европейско ниво. Община Ботевград е осигурила нужната финансова подкрепа на своя оркестър и мажоретен състав и резултатите станаха достояние за цяла България.
Наред с удовлетворението от участието и честта да открият дефилира, не само сред музикантите и мажоретките от Велинград остава един важен и болезнен въпрос: защо в нашия град, който през годините завоюва и утвърди славата си на център на духовата музика, липсва подобно културно събитие? Две вечери в годината в рамките на Празниците на културата съвсем не стигат, а след дефилира в Ботевград летвата вече е вдигната високо.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води