Велинград - online - Първа конференция на учителите по “Религия - Православие” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първа конференция на учителите по “Религия - Православие”
Публикувано 2012-10-20 20:12:59 от Темпо

На 28 септември 2012 г. в сградата на Драматичния театър в Пловдив бе открита първата по рода си конференция на учителите по “Религия - Православие” на тема “Духовно-нравственото възпитание на учащата се младеж в съвременна България”.
Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай откри форума с приветствено слово. Своите благопожелания към участниците поднесоха вицепризидентът Маргарита Попова, областният управител Здравко Попов, кметът на Пловдив Иван Тотев, Коста Костов - главен експерт в МОМН, Иван Кънчев - представите на СБУ.
Най- старшият български митрополит - Сливенският митрополит Йоаникий също пожела успешна и ползотворна работа.
Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел и председател на работната група по въпросите на религиозното образование към Светия Синод на Българската православна църква, запозна аудиторията с доклад на тема “Възпитанието на децата - път за духовно възраждане на страната ни”. Всички присъстващи изпяха заедно “Многое лета” и отправиха молитва за успешното разрешаване на основните проблеми в нашето общество - ширещата се бездуховност, липса на нравственост и морал не само у младите хора - проблеми, чието разрешаване може да се начертае чрез задължителното изучаване на изконните християнски добродетели в училище. Велинград бе представен от един участник - главен учител Лора Методиева, защото само в ОУ “Христо Ботев” се изучава ЗИП Религия.
Първата сесия на конференцията бе закрита с детски поздрав на Хора на Пловдивските момчета и на учениците, изучаващи Религия - Християнство в СОУ “Св. Константин-Кирил Философ” в Пловдив.
В изказванията на представителите на поместните православни църкви и членовете на Светия синод на Българската православна църква, на Пловдивския митрополит Николай се очерта основната цел на съвместната работа на учители и служители на църквата - духовното и нравствено извисяване на децата на България. Присъстваха делегати на гръцката православна църква, водени от Митрополит Йоан, на московската Патриаршия с представител Герман Демидов, представител на епископа на Ниш - проф.д-р Ивица Живкович, на Румънската църква - Адриан Лемани. Добри български практики бяха споделени от Детелина Симеонова, председател на Сдружение “Гражданско общество за Добрич”, от Мери Хохлова, православен методист и педагог от Смоленск, Русия/ и от доктор по педагогика и университетски лектор Хрисанти Булуджа. Проведе се дискусия по изказванията и презентациите на българските и чуждестранните църковни представители и специалисти ,в която се открои необходимостта от задължително духовно-нравствено възпитание и образование за подрастващите поколения в България.
Единодушно се приеха заключителни документи: предложения до Светия Синод за одобряване на синодална издателска програма с общовалидни критерии за учебни програми и учебна документация по “Религия” и заключителна декларация на участниците в конференцията до българските държавни институции. На 30 септември от всички митрополити и епископи бе отслужена Света литургия в храм “Света Марина” в Пловдив.
Лора Методиева, гл. учител в ОУ ”Хр. Ботев”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води