Велинград - online - Морето дойде във Велинград с картините на К. Анастасов 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Морето дойде във Велинград с картините на К. Анастасов
Публикувано 2012-10-20 20:30:43 от Темпо

Есен с дъх на море - това е усещането, което провокира първата самостоятелна изложба на пазарджишкия художник Константин Анастасов във Велинград. Като спомен и носталгия по лятото картините и рисунките редят една след друга лодки, русалки, рибарски мрежи, кейове, дюни, созополски къщи и заливи... И лятото се завръща - с изгреви и заливи, с летни бури край параклиси, с морски бриз и благослов сред вълните на Черно море.

Изложбата бе открита на 12 октомври в Художествената галерия в Къщата на Цвета, където ще остане месец. Уредникът на галерията Бранко Манушев разказа, че идеята Константин Анастасов да покаже своите творби се е родила тази година на пленер в Стрелча. Константин Анастасов е преподавател в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, член е на Съюза на българските художници и на Групата на пазарджишките художници. Преди дни е открил своя изложба и в областния център, така че любителите на живописта в Пазарджик и Велинград едновременно ще се срещнат с неговите картини.
Художникът благодари на общинската галерия във Велинград за гостоприемството и подчерта, че тук картините му са намерили своето добро място. Той изрази удовлетворение, че чрез неговите творби морето идва на 755 метра надморска височина в хубавия Велинград. Константин Анастасов определи себе си като “екшън художник”, който много обикаля и се движи, но винаги се връща към морето. И всяка среща с морската шир е запечатана в своеобразен “Дневник от морето” - не случайно художникът озаглавява изложбите си с това име.
Наред с рисунките и живописните картини в изложбата са представени и декоративни инсталации, изработени изцяло от миди, рапани и камъни от морските дълбини. Така че, ако още копнеете за лято и море, ще ги намерите в галерията, където ви очакват творбите на Константин Анастасов.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола