Велинград - online - Премиера в стил “Камен Донев” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Премиера в стил “Камен Донев”
Публикувано 2012-10-20 20:32:43 от Темпо

В две последователни вечери - на 19 и 20 октомври 2012 г., читалище “Отец Паисий 1893” кани почитателите на театъра на тазгодишната премиера на театралния състав. За първи път на велинградска сцена ще бъде представена пиеса на нашумелия актьор и драматург Камен Донев. Режисьорът Мариус Донкин избра за новия спектакъл във Велинград неговата комедия “Работно време”. Оказа се, че колкото е занимателно и приятно гледането на пиесите на Камен Донев, толкова е трудно тяхното поставяне на сцена. Това бе и една от причините за забавянето на премиерата.

“Пиесата е изцяло в стил “Камен Донев”, направена е за професионален театър и затова е трудна за нас като аматьори”, сподели председателят на читалището и участник в спектакъла Цветан Котев. Но от друга страна това е поредното творческо предизвикателство пред нашите самодейци, което гради театралната трупа и тя продължава напред и нагоре.
На сцената ще видим актьорските превъплъщения на обичаните и добре познати на публиката Павел Гайдев, Росица Паунова, Боян Караилиев, Вили Атанасова, Цветан Котев, Атанас Гушевилов и Тодор Шейнов. Заедно с тях първи стъпки в театралната си кариера правят шестима нови и многообещаващи актьори: Даниела Шейнова, Крум Бегов, Ива Дебелушина, Кристиян Тюфекчиев, Димитър Пицев, Никол Манова и Радка Попова. Режисьор и сценограф на спектакъла отново е актьорът от Народния театър “Иван Вазов” Мариус Донкин, а музиката е дело на Пламен Петров.
Новата пиеса на театралния колектив е посветена на 120 години от създаването на читалище “Отец Паисий”. Юбилеят предстои през 2013 г. и на него ще са посветени всички читалищни мероприятия занапред.
Броени дни след премиерата във Велинград нашите самодейци ще представят “Работно време” на Камен Донев на два фестивала в Самоков и Козлодуй. Очаква ги и покана за гостуване на сръбска сцена, така че нека да пожелаем истински успех на новия театрален спектакъл.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай