Велинград - online - Общината пуска в експлоатация водоема на Крушата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината пуска в експлоатация водоема на Крушата
Публикувано 2012-10-20 20:39:22 от Темпо

Дългогодишният проблем с водоснабдяването на местността Крушата до Сърница намери решение, съобщи пресцентърът на Община Велинград. През почивните дни ва 6 и 7 октомври е сменена тръба с дължина 550 метра, която захранва водоема на Крушата. Въпросният водоем бе изграден през 2006 г., но оттогава не е пуснат в експлоатация. Жителите на Крушата многократно са поставяли проблема на вниманието на общинското ръководство. Темата бе обсъдена и след септемврийската сесия на Общинския съвет, която наскоро се проведе в Сърница. Според общинския пресцентър постоянното водоподаване за жителите на Крушата вече е факт благодарение на кмета на община Велинград Иван Лебанов.

През настоящата седмица предстои подписването на договор по проекта за ремонт ВиК мрежи и съоръжения в селата Биркова, Враненци и Горна Дъбева по Програмата за развитие на селските райони. Договорът е на стойност 2 884 000 лева и трябва да бъде изпълнен за 2 месеца.
Проектът предвижда 3 етапа. Първият е реконструкция на съществуващ довеждащ водопровод от водохващане в с. Чолакова до с. Биркова, изграждане на нов водопровод от Биркова до водоем Враненци, изграждане на нов водопровод от водоем Враненци до водоем Горна Дъбева и на резервоар с вместимост 80 куб.м. Вторият етап включва: реконструкция на съществуващ довеждащ водопровод от резервоар и на вътрешна водопроводна мрежа във Враненци и Горна Дъбева. През третия етап ще бъде направена реконструкция на съществуващ довеждащ водопровод от резервоар до Биркова и на вътрешна водопроводна мрежа в селото.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води