Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.10.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.10.12
Публикувано 2012-10-20 21:12:51 от Темпо

РЕВИЗИЯ Агенцията за държавни финансови вземания обяви резултатите от извършените проверки през третото тримесечие на 2012 г. Сред проверените дружества е общинската болница “МБАЛ-Велинград”. Обект на контрол са били законосъобразността на сключения между общинската болница и частното дружество “Вели Медикус” договор за наем на компютърен томограф и рентген и проведеждането на процедури за доставка на лекарствени продукти. От АДФИ отчитат, че болницата не е провела по законовия ред 2 обществени поръчки на обща стойност 1 639 000 лева. Предстои разглеждане на доклада в Общинския съвет.


ДРУЖЕСТВА На официалния сайт на Община Велинград бе обявен проектът за нова наредба за търговските дружества с общинско участие. Измененията са свързани основно с прилагането на Закона за публично-частните партньорства. Според новата наредба вече ще има граница за възнагражденията на управителите в общинските търговски дружества, които няма да могат да получават по-големи заплати от тези на кмета на общината и председателя на Общинския съвет. Занапред търговски дружества с общинско участие ще могат да се създават само по приета и оповестена публично програма на местния парламент. По проекта на наредбата граждани и организации могат да правят писмени предложения и възражения до нейното приемане.

ДПС На 10 октомври 2012 г. ДПС излезе с официална декларация по повод наказателното дело в Окръжен съд - Пазарджик, по което са обвиняеми официални служители на мюсюлманското вероизповедание. ДПС окачествява делото като опит за подкопаване на религиозния мир чрез тенденциозни и преекспонирани обвинения, които насаждат ислямофобия. От партията обявавят, че ще следят внимателно съдебния процес и ще информират международните институции, които гарантират свободата на вероизповеданията.

ВиК Управителят на общинската фирма “ВКТВ” Борис Голомехов взе участие в съвещание в сапарева баня. В присъствието на депутати представители на ВиК сектора от цялата страна са обсъдили промените в гласувания на първо четене Закон за водите. Всички общински ВиК дружества са заявили, че са против промените, които целят окрупняването и национализацията в сектора чрез одържавяване на общинската собственост, защото в бъдеще това ще означава монопол във ВиК услугите. Становището е изпратено до Народното събрание и Националното сдружение на общините.

КОНКУРС Със заповед от 28 септември 2012 г. министърът на правосъдието Диана Ковачева обяви конкурс за длъжността “Държавен съдебен изпълнител” към Районен съд - Велинград. Конкурсът ще се проведе чрез писмен и устен изпит.

КООРДИНАТОР Новата партия “България на гражданите” избра областни координатори, включително за област Пазарджик. Координатор на партията, оглавявана от Меглена Кунева, в област Пазарджик ще бъде Бойка Маринска - бивш началник на Регионалния инспекторат по образование и втори мандат общински съветник в областния център.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ Геофизичният институт към БАН отчете, че на 9 октомври 2012 г. в района на Велинград е имало земен трус с магнитут 2.8 по скалата на Рихтер. Земята се е разлюляла в 15.51 часа, няма пострадали и разрушения.

БЕЛОВО Самодейците от театралния състав към читалище “Отец Паисий” представиха пиесата “Само за мъже” на Дарио Фо пред беловска публика. Нашите театрали гостуваха в Белово вечерта на 11 октомври по покана на тамошното читалище.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води