Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.10.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.10.12
Публикувано 2012-10-20 21:12:51 от Темпо

РЕВИЗИЯ Агенцията за държавни финансови вземания обяви резултатите от извършените проверки през третото тримесечие на 2012 г. Сред проверените дружества е общинската болница “МБАЛ-Велинград”. Обект на контрол са били законосъобразността на сключения между общинската болница и частното дружество “Вели Медикус” договор за наем на компютърен томограф и рентген и проведеждането на процедури за доставка на лекарствени продукти. От АДФИ отчитат, че болницата не е провела по законовия ред 2 обществени поръчки на обща стойност 1 639 000 лева. Предстои разглеждане на доклада в Общинския съвет.


ДРУЖЕСТВА На официалния сайт на Община Велинград бе обявен проектът за нова наредба за търговските дружества с общинско участие. Измененията са свързани основно с прилагането на Закона за публично-частните партньорства. Според новата наредба вече ще има граница за възнагражденията на управителите в общинските търговски дружества, които няма да могат да получават по-големи заплати от тези на кмета на общината и председателя на Общинския съвет. Занапред търговски дружества с общинско участие ще могат да се създават само по приета и оповестена публично програма на местния парламент. По проекта на наредбата граждани и организации могат да правят писмени предложения и възражения до нейното приемане.

ДПС На 10 октомври 2012 г. ДПС излезе с официална декларация по повод наказателното дело в Окръжен съд - Пазарджик, по което са обвиняеми официални служители на мюсюлманското вероизповедание. ДПС окачествява делото като опит за подкопаване на религиозния мир чрез тенденциозни и преекспонирани обвинения, които насаждат ислямофобия. От партията обявавят, че ще следят внимателно съдебния процес и ще информират международните институции, които гарантират свободата на вероизповеданията.

ВиК Управителят на общинската фирма “ВКТВ” Борис Голомехов взе участие в съвещание в сапарева баня. В присъствието на депутати представители на ВиК сектора от цялата страна са обсъдили промените в гласувания на първо четене Закон за водите. Всички общински ВиК дружества са заявили, че са против промените, които целят окрупняването и национализацията в сектора чрез одържавяване на общинската собственост, защото в бъдеще това ще означава монопол във ВиК услугите. Становището е изпратено до Народното събрание и Националното сдружение на общините.

КОНКУРС Със заповед от 28 септември 2012 г. министърът на правосъдието Диана Ковачева обяви конкурс за длъжността “Държавен съдебен изпълнител” към Районен съд - Велинград. Конкурсът ще се проведе чрез писмен и устен изпит.

КООРДИНАТОР Новата партия “България на гражданите” избра областни координатори, включително за област Пазарджик. Координатор на партията, оглавявана от Меглена Кунева, в област Пазарджик ще бъде Бойка Маринска - бивш началник на Регионалния инспекторат по образование и втори мандат общински съветник в областния център.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ Геофизичният институт към БАН отчете, че на 9 октомври 2012 г. в района на Велинград е имало земен трус с магнитут 2.8 по скалата на Рихтер. Земята се е разлюляла в 15.51 часа, няма пострадали и разрушения.

БЕЛОВО Самодейците от театралния състав към читалище “Отец Паисий” представиха пиесата “Само за мъже” на Дарио Фо пред беловска публика. Нашите театрали гостуваха в Белово вечерта на 11 октомври по покана на тамошното читалище.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай