Велинград - online - Младежи направиха сами площадка за фитнес 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Младежи направиха сами площадка за фитнес
Публикувано 2012-10-23 08:34:15 от Темпо

На общинското място зад Сярна баня, където имало само един лост и една успоредка, в началото на лятната ваканция група ученици от горните класове - Димитър Димитров и Цветан Милчев от ПГГС “Христо Ботев”, Цветан и Красимир Терзиеви от СОУ “Васил Левски”, Мариян Наков от СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, Христо Харизанов, който сега учи в Испания, Васил Кадинов и Георги Ангелов Ганев от ПГИТ “Алеко Константинов” решават и започват да правят “уличен фитнес”.

Започват с почистване на мястото, събират средства и с помощта на майстор правят още един лост, но по-нисък, за да се ползва и от по-малки деца. Особено се гордеят с факта, че са успели да си намерят и кош за отпадъци.
На въпроса ми каква е целта, която са си поставили с изграждането на уличния фитнес, Георги Анг. Ганев казва: “Просто предпочитаме да сме там и да тренираме на открито, като даваме пример и на по-малките, а не да сме по кафетата и пред компютрите. Освен това, когато тренираме и видим, че можем да постигнем на уредите неща, за които не сме предполагали, се чувстваме доволни и удоволетворени от себе си. Фитнесът на открито помогна много на някои от нас, като ни научи да преборваме страховете си от падане, травми, контузии, а и да не се плашим, а да преодоляваме болката, колкото и силна да е тя. Ще споделя и факта, че ученици без значение от кои училища на Велинград и колко са големи, вече идват редовно да тренират. Освен това до сега направихме и два събора. Първият го беше в навечерието на първия учебен ден 17 септември и в него участваха над 40 ученици не само от нашия град, а и от Ракитово. В края на миналата седмица направихме и втори събор. Организацията става с помощта на Фейсбук.”
На финала на нашия разговор Георги Ганев сподели надеждите и вярата на младите хора, че общината няма да продаде “тяхното” място, а ще помогне спортните съоражения да станат повече, а и такива фитнеси на открито да се изградят и на други места в града ни. От името на всички, работили за създаването на уличния фитнес зад Сярна баня Георги допълва: “Вярваме,че спортът е този, който може да победи зависимостите, които заплашват младите хора днес.”
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води