Велинград - online - За първи път във Велинград бе направена лапароскопска операция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път във Велинград бе направена лапароскопска операция
Публикувано 2012-10-23 08:44:29 от Темпо

На 16 октомври 2012 г. за първи път във Велинград бе направена лапароскопска (безкръвна) операция, каквито по света има от 1983 г. Тя бе извършена от д-р Сапунджиев и д-р Вълчев в Хирургичното отделение на болница “Здраве”, което вече разполага с най-модерната за момента техника за този вид операции от Германия.

Първата лапароскопска операция във Велинград бе на жлъчка на жена на 40-годишна възраст. На 18 октомври хирурзите направиха още две операции на жлъчка на по-възрастни мъж и жена. По принцип лапароскопските операциии се заплащат по клинична пътека от Здравната каса, а консумативите - от пациента. В момента, до края на октомври, болница “Здраве” разполага с консумативи за лапароскопия на жлъчка и за първите пациенти операцията излиза безплатно.
След първите успешни операции разговаряхме с д-р Георгиев от болница “Здраве”, който подчерта, че лапароскопската хирургия е по-добра, защото пациентът още първата вечер може да ходи, на втория ден започва да се храни, а на третия е готов да бъде изписан. Лапароскопските операции са по-скъпи, но се отплащат многократко, тъй като пациентът много по-бързо е здрав.
Удобството за велинградчани е, че при нужда от такива операции, вече могат да спестят пътуването до Пазарджик или друг по-голям град, тъй като тук вече има нужната техника и обучени специалисти.
В седмицата, когато лекарите отбелязаха професионалния си празник 19 октомври, от “Здраве” дойде още една добра новина. На областно ниво Българския лекарски съюз номинира за “Лекар на годината” д-р Юлиян Ардалиев, завеждащ Детско отделение във велинградската болница, което е признание за професионализъм.
През уикенда д-р Георги Дошев, управител на “Здраве”, взе участие в извънредния събор на Българския лекарски съюз в Несебър, където бяха обсъдени промени в устава и кодекса за професионална етика на организацията.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай