Велинград - online - Истинско театрално събитие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Истинско театрално събитие
Публикувано 2012-10-23 08:51:57 от Темпо

Тази постановка се раждаше трудно и не без перипетии. Но всички усилия (хвърлени от самодейците след работно време и за сметка на времето със семейството) са си стрували и бяха възнаградени с възхищението на публиката, която изпълни салона на читалище “Отец Паисий” за премиерните представления на 20 и 21 октомври 2012 г.

Режисьорът Мариус Донкин постави велинградските театрални самодейци на поредно изпитание, включвайки в репертоара им заглавие директно от афиша на Народния театър “Иван Вазов” - “Работно време” на изключително модерния и харесван Камен Донев, чиято премиера на столична сцена бе преди година. Как се справиха нашите аматьори с пиесата, която е с повишена трудност даже за професионалисти? Отговорът е в аплодисментите, които съпровождаха постановката от началото до края.
Заглавието е “Работно време”, но Камен Донев разказва не за работа, а за денонощното работно време на нашите сърца. Павел Гайдев и Росица Паунова играят семейство, което очаква гости от Аржентина, но през апартамента им постоянно минават родители, приятелки и съседи от блока. В ролите на гостите от Аржентина са Даниела и Тодор Шейнови, на родителите - Вили Атанасова и Боян Караилиев, на съседите - Цветан Котев и Атанас Гушевилов. Сцената е пълна с младежкото присъствие на деца, внуци и приятелки - Ива Дебелушина, Крум Бегов, Димитър Пицин, Никол Манова, Радка Попова и Кристиян Тюфекчиев.
И както става в България, когато се чакат гости от чужбина, всичко се върти около масата. Единият съсед, който правил две неуспешно опита за самоубийство, а жена му успяла от раз, прави “вечерта проверка” дали всички са вкъщи. Другият съсед, който постоянно печели от тотото или лотарията, идва да се оплаче: “Когато не пия, не ми е добре”. Родителите се появяват щастливи в ръце с нотариален акт за гробни места, закупени на промоция “2 в 1” в общината и с изглед към блока. Дъщерята очаква всеки момент да роди, синът неочаквано идва от казармата, загубил слуха си, след прекаран инфаркт зетят чурулика вместо да говори, приятелка пристига пребита от бой от мъжа си, начинаеща певица заспива пред масата и говори насън, а повтарящ класа ученик прави фотосесия на целия този “паноптикум на ненормални”. В един момент всички жени се оказват бременни, а “спасителна жилетка” в хаоса са алкохолът и суджукът. Звучи наистина абсурдно, но хуморът с марка “Камен Донев” е гаранция за много смях и удоволствие.
Вечерта на премиерата актьорите се раздадоха и то при положение, че сюжетът на пиесата изисква всеки от тях да бъде почти през цялото време на сцената и да играе без почивка. Раздаде се и режисьорът Мариус Донкин, който наруши правилото да не говори след премиера и от сцената благодари на актьорите, на публиката, на общината и на председателката на Комисията по култура в Народното събрание Даниела Петрова, която по негова покана присъстваше на премиерата.
С думи на благодарност за талантливото изпълнение и за представянето на Велинград на театрални фестивали у нас и в чужбина към актьорите и режисьора се обърна кметът на община Велинград Иван Лебанов. Цветя поднесоха още депутатът Ангел Даскалов, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова и много зрители.
С “Работно време” любителският театър към читалище “Отец Паисий-1893” тази седмица отива на фестивали в Самоков и Козлодуй. И нека аплодисментите от Велинград продължат на още много сцени!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай