Велинград - online - Областният управител направи приемни в Ракитово и Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Областният управител направи приемни в Ракитово и Велинград
Публикувано 2012-10-23 08:56:21 от Темпо

През изминалата седмица областният управител д-р Дончо Баксанов организира приемни за граждани в общините Ракитово и Велинград.
На 17 октомври се състоя приемната в Ракитово, на която жители на общината поставиха проблема с опазване на селскостопанстката продукция от набезите на безстопанствени животни, които унищожават реколтата. Друга тема, която се повдига не за първи път, бе отглеждането на животни в регулацията на града, а областният управител обяви, че ще се назначи проверка от Областната инспекция по храните.
Граждани се обърнаха към д-р Баксанов и за незаконно строителство в частен имот, за което ще бъде сезирана РДНСК - Пазарджик. Областният управите получи и сигнал от собственици за невъзстановена тяхна земя в реални граници, по който ще бъде извършена проверка в Общинската служба по земеделие във Велинград.
На следващия ден бе приемната във Велинград. Кметът на Сърница М. Аликанов поиска съдействие за реализирането на проекта за пречиствателна станция за отпадни води. Проблемът е, че все още не е приключила процедурата по предоставянето на земеделски земи, които ще бъдат включени в терена на бъдещата станция. След извършените ремонти по пътя Велинград - Сърница остават строителни материали и наноси, които преди старта на зимния период трябва да бъдат почистени. Въпросът ще бъде поставен от областния управител към фирмата поддържаща пътя и Областно пътно управление. Неремонтиран все още остава 8-километровият републикански път Сърница - Бърдуче, който е пряка пътна връзка с област Смолян.
Жители от Сърница се жалваха на областния управител по време на изнесената му приемна във Велинград от забавянето на заявленията в Общинска служба “Земеделие” и възстановяването на земя в реални граници. По внесените заявления ще бъде извършена проверка от Областна дирекция “Земеделие” Пазарджик. Все още не е изпълнено решение на ВАС и Окръжен съд - Пазарджик за възстановяване на земя на частни лица, от страна на Община Велинград и Общински съвет Велинград. По настояване на областния управител въпросът ще бъде внесен за разглеждане на следващото заседание на местния парламент.
По молба на кмета на Кръстава М. Еюпов областният управител ще поиска преразглеждане на становището на Регионална дирекция по горите - Пазарджик за ремонт на четвъртокласния път Кръстава - Грънчарски мост.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България