Велинград - online - Майки от Велинград се включват в националния протест 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Майки от Велинград се включват в националния протест
Публикувано 2012-10-23 08:57:25 от Темпо

Недоволни родители, обединени в група във “Фейсбук”, организират национален протест с дата на 22 октомври 2012 г. Официалното название на събитието е “Национален протест на родителите за увеличаване на майчинството и детските надбавки”. Ден по-рано в социалната мрежа близо 4500 човека са заявили участие в протеста, а други 1000 все още се колебаят. Организаторите предвиждат недоволните от социалната политика в държавата да се съберат пред сградите на всяка областна или общинска администрация в страната и пред Народното събрание в София.

Във Велинград също се събират майки, за да поставят своите искания. Една от организаторките Благовеста Ангелова сподели за в. “Темпо” какви са акцентите на протеста и какво очакват майките: “Целта на протеста е да стимулират не на “паразитно” ползване на социални придобивки, а да са в помощ на работещите данъкоплатци, като трябва да се наблегне на следните искания:
- обвързване на обезщетението за отлеждане на дете до 2 години с МРЗ (минималната работна заплата)
- семейно подоходно облагане
- облекчени кредитни условия за семейства с деца до 18 години
- детски надбавки за всички деца, без обвързване с минимален доход на член от семейството и увеличението им
- подобрени условия в ясли и градини (разкриване на нови детски заведения, които да осигурят достатъчно места за всички деца и то без да са по 32-35 в група) - първите две години майката трябва да има възможност да отглежда и обгрижва детето си с достойнство, след което, ако желае, да може да ползва услугите на държавно детско заведение.
- промени в Кодекса на труда, които да дават повече права на работещите майки с деца под 8 години за гъвкаво работно време, намален работен ден, половин работен ден и т.н.
Основните ни аргументи за тези искания са свързани с това, че парите , които получаваме (240 лева) са крайно недостатъчни и не подпомагат отглеждането на децата ни, а по-скоро се отбива номер с тях от страна на управляващото мнозинство. Детските надбавки от 35 лева на месец не могат да изпълнят тяхната цел - подпомагане отглеждането на децата. Детските надбавки не би трябвало да са обвързани с дохода на семейството, защото който получава по-високи доходи, той плаща и повече данъци, а има и два пъти по-големи разходи и това съвсем не е причина на децата му да не се отпуснат детски надбавки. В Англия например детски надбавки получава всяко едно дете, независимо от дохода на родителите му”.
Как протече протестът на майките във Велинград - в следващия брой на вестник “Темпо”.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България