Велинград - online - Топлопровод в Чепино ще стане общински 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Топлопровод в Чепино ще стане общински
Публикувано 2012-10-23 08:59:50 от Темпо

Министерството на здравеопазването ще прехвърли на община Велинград собствеността върху магистрален водопровод за минерална вода в кв. Чепино. До момента топлопроводът е в активите на държавното дружество “Специализирани болници за рехабилитация-НК” ЕАД. Неговият изпълнителен директор д-р Ал. Семков е направил предложение съоръжението да бъде дадено на общината с аргумент, че топлопроводът не се използва за захранване на филиала във Велинград с минерална вода, а обслужва единствено частни хотели.
Освен това е силно амортизиран и постоянно аварира, а като собственик “СБР-НК” носи отговорност за поддръжката. Последната тежка авария е от февруари тази година, когато е наводнен дворът на хотел “Свети Спас”, а водата се е оттичала към шахта с високоволтови кабели. Дейностите по отстраняването й са генерирали значителни разходи за “СБР-НК”.
Общината ще придобие водпроводът и помпената станция към него безвъзмездно, ако Общинският съвет даде съгласие на предстоящата сесия на 30 октомври. Вносител на предложението е кметът Иван Лебанов, според когото придобиването на собствеността ще е в интерес на общината и на туристическия бизнес в града. Важна подробност е, че към въпросния водопровод са включени 7 общински чешми с минерална вода в квартал Чепино. Със собствеността обаче общината ще трябва да поеме грижата за поддръжката на още един остарял и амортизиран водопровод и за отстраняването на честите аварии по пътя на топлата минерална вода.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води