Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.10.12 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.10.12
Публикувано 2012-10-23 09:05:43 от Темпо

ПИКАДИЛИ С решение от 17 октомври 2012 г. Административен съд - Пазарджик отхвърли жалбата на ЕТ “Вили Цоков - Йорданка Цокова” срещу заповед на кмета на Община Велинград Иван Лебанов. Със заповедта е наредено да бъде иззет недвижимия общински имот, в който се намира бившата дискотека “Пикадили”. Първият договор за наем на обекта е сключен през 1992 г. за срок от 10 години, а впоследствие и подписан анекс със срок на действие до средата на 1999 г., който отдавна е изтекъл. Съдът приема, че в момента фирмата е добросъвестно заплаща дължимите вноски, но държи имота без валидно правно основание и затова кметската заповед е законосъобразна. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.


СЕСИЯ Общинският съвет във Велинград ще проведе редовното си заседание на 30 октомври (вторник), вместо в последния четвъртък на месеца (25 октомври). Промяната е във връзка с мюсюлманския празник Курбан Байрям. Заседанията на комисиите по дневния ред от 30 точки са насрочени от 22 до 24 октомври. Сред най-важните теми, които съветниците ще обсъждат, е размерът на таксата за битови оптадъци през 2013 г.

КЗК Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решението, с което кметът Иван лебанов е утвърдил класирането на участниците в обществената поръчка за въвеждзане на мерки за енергийна ефективност в няколко училища и детски градини. Според решението на КЗК от 16 октомври 2012 г. оценителната комисия (съставена от експерти, одобрени от Агенцията по обществени поръчки) е допуснала нарушения при оценката на техническите предложения и е въвела допълнителни изисквания към участниците. КЗК връща процедурата за ново разглеждане и класиране на офертите, което допълнително ще забави старта на ремонтните дейности по спечеления от общината проект.

ЧЕСТВАНЕ На 25 октомври 2012 г. общинската организация на БСП във Велинград тържествено ще отбележи 110 години от началото на социалистическото движение в Чепинския край. Ще бъдат поднесени цветя на паметника на Съпротивата, след което ще има празничен концерт в ОНЧ “Отец Паисий”, а вечерта ще завърши с другарска среща на поколенията. Сред поканените на срещата са лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев, депутатът и зам.-председател на Народното събрание Георги Пирински, областният председател на социалистите Георги Мърков и други ръководни кадри на партията.

ШЕСТВИЕ С възпоменателно шествие, организирано от БНС и ВМРО, във Велинград бяха отбелязани 76 години от смъртта на Владо Черноземски (Величко Керин). Участниците преминаха от центъра на града по бул. “Съединение” до паметната плоча пред църквата в родната за Владо Черноземски Каменица, където бяха поднесени венци и цветя. Слова за живота и делото му произнесоха комендантът на шествието Пламен Димитров от БНС и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

ПОЖАР Пожарникари от Велинград и горски служители от ДГС “Алабак” със специализиран джип и водоноска се включиха в гасенето на голям горски пожар, избухнал в местността “Балабаница” в землището на община Белово. Огънят се е разпрострял на 100 декара горски насаждения, а допълнителна трудност при гасенето е била надморската височина от над 2000 метра. Намесата на огнеборците и горските служители е помогнала за навременното ограничаване на пожара.

ДАРЕНИЕ За трети път френската благотворителна организация “Помощ без граници” направи дарение в Ракитово. Представители на организацията се срещнаха с кмета на общината Любомир Петков, а дарените легла, столове, проходилки за възрастни, одеала, пердета, чаршафи и др. бяха разпределени между възпитателното училище-интернат, ромското училище, пенсионерските клубове и социалните центрове. Връзката между французите от Алби и Ракитово се осъществява със съдействието на родената в Ракитово и живееща във Франция Биляна Трендафилова.

ИЗЛОЖБА Съвместната изложба на Общинския детски комплекс и Помощното училище “Драган Манчов” бе показана в информационното бюро на Европейския парламент в столицата. Децата нарисуваха картините в рамките на проекта “Бъдете с Нас и Ний сме като Вас”.

ТУРНЕ Фолклорният ансамбъл “Овчарска песен” към читалището в Дорково записа поредно успешно участие на международна сцена. По покана на домакините от Словакия дорковци показаха автентичен български фолклор на фестивала в град Карнш.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай