Велинград - online - В община Ракитово: Приключва санирането на 5 сгради, започват още 3 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В община Ракитово: Приключва санирането на 5 сгради, започват още 3
Публикувано 2012-10-30 08:45:28 от Темпо

Почти приключи санирането на пет обществени сгради в община Ракитово: училищата СОУ “Св. Кл. Охридски” и ОУ “Хр. Ботев” в Ракитово, читалище “Просвета” и ЦДГ “Славейче” в Костандово и ОУ “Христо Ботев” в Дорково.
Санирането на петте сгради започна през юни 2012 г. след подписано споразумение с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за въвежане на енергийна ефективност и заедно с фонд “Козлодуй”, които финансират тези дейности.

Межувременно община Ракитово започна и работата по проекта “Създаване на европейски облик на образователната инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност, допринасящи за устойчиво местно развитие в Община Ракитово”. Изпълнението му включва въвеждане на мерки за енергийна ефективност чрез специфични дейности в още три училищни сгради: в СООУ “Христо Смирненски” Ракитово, ЦДГ “3-ти март” в Дорково и ЦДГ”Митко Палаузов” в Ракитово.
В СООУ “Христо Смирненски” (Климатичната гимназия) ще бъде сменена дограмата, ще се напарви топлоизолация на външните стени и на покривите, ще бъде подменена горелката на котела и всички осветителните тела ще бъдат сменени с енергоспестяващи. В детската градина в Дорково също ще бъде сменена дограмата, ще бъде направена топлоизолация на външните стени и на покривите, както и топлинноизолиране на подовете. Досегашният котел на дърва ще бъде сменен с котел на пелети. Ще бъде монтирана соларна инсталация за топла вода и ще бъдат подменени осветителни тела с енергоспестяващи. В ЦДГ “Митко Палаузов” предстои смяна на дограмата, ще се направи топлоизолация на външни стени, на покривите и на подовете. Ще бъде подменен котелът на дърва с котел на пелети. Ще се смени отоплителната инсталация и ще се монтира соларна инсталация за топла вода. И тук осветителните тела ще бъдат заменени с енергоспестяващи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България