Велинград - online - Завериха финансовия одит на общината за 2011 г. “с резерви” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Завериха финансовия одит на общината за 2011 г. “с резерви”
Публикувано 2012-10-30 08:55:28 от Темпо

Сметната палата обяви, че заверява годишния финансов отчет на Община Велинград за 2011 година “с резерви”. Според финансовите одитори по отчета за изпълнение на бюджета няма съществени отклонения и той дава вярна и честна представа за финансовото състояние на общината, но по отношение на баланса има съществени отклонения, които биха повлияли на потребителите на информация за състоянието на общината.

Общото заключение на одита е, че общината спазва нормативните изисквания на Министерството на финансите, но са изброени и редица пропуски. На първо място: общината не извършва анализ на разходите и не е оповестила публично причините за отчетения преразход. Не е оповестена информация какви мерки се взимат за изплащане на просрочените задължения и за събираемостта на просрочените вземания. Констатирани са отклонения от нормативните изисквания при осчетоводяването на средства, сред които по компанията “Училищен плод”, неправилно отчетени приходи от общинския бизнес-център и др.
Според одита към 31 декември 2011 г. Община Велинград има преразходи по пера: за материали - 34 588 лева, за вода, горива и енергия - 146 831 лева, за външни услуги - 286 111 лева, за текущи ремонти - 2 112 лева, за глоби и обезщетения по съдебни процедури - 27 066 лева.
През 2011 г. разходите на общината възлизат на 19 290 723 лева. От тях 6 896 515 лева са за трудови възнаграждения и 3 156 715 лева за външни услуги.
Одитният доклад отделя специално внимание на неправилно отразените промени в дяловото участие на общината в едноличните търговските дружества “Стройком в ликвидация”, “МБАЛ-Велинград” и “ВКТВ”. В “Стройком в ликвидация” дяловото участие на общината е завишено с 6500 лева, но в общинската болница и “ВКТВ” е занижено съответно с 240 000 и 237 000 лева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води